Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

RTÜK Başkanı Şahin, 23 Nisan’ı Hataylı depremzede çocuklarla kutladı; ‘Çocuklar bizim kırmızı çizgimizdir’

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Hatay’ın Samandağ ilçesinde bir araya geldiği depremzede çocuklara hediye verip, sohbet etti. Şahin, “RTÜK olarak, çocuklar bizim kırmızı çizgimizdir. Sizlerin neşesi ve mutluluğu, umut dolu olması toplumun geleceği için büyük önem taşır” diye konuştu.

ABONE OL
SAMANDAĞ, (Hatay), (DHA)-

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay’ın Samandağ ilçesinde Birleşik Uluslararası Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Dernekleri Federasyonu tarafından inşa edilen Busader İlkokulu’nda depremzede öğrencilerle bir araya geldi. Şahin, İlkokulda düzenlenen kutlama etkinliğinde öğrencilere çeşitli hediyeler verip, sohbet etti. Şahin ile beraberindeki RTÜK Üyesi Deniz Güçer, çocuklara ‘medya okur-yazarlığı’ konusunda bilgiler verdi.

‘ÇOCUKLAR BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR’

RTÜK olarak deprem felaketi sonrasında medya ve yayıncılık alanlarında depremzedelerin ihtiyaçlarını tespit etmek için sahada aktif olarak var olduklarını vurgulayan Şahin, "Sizler, bizim için çok değerlisiniz. RTÜK olarak, çocuklar bizim kırmızı çizgimizdir. Çocukların, kadınların ve dezavantajlı bireylerin ihtiyaçlarını her zaman öncelikli tutuyoruz. Sizlerin neşesi ve mutluluğu, bizim için en büyük motivasyon kaynağıdır. Sizlerin neşesi ve mutluluğu, umut dolu olması toplumun geleceği için büyük önem taşır” diye konuştu.

‘AİLEMLE 1999 DEPREMİNİ YAŞADIM’

Hatay’da olmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Şahin, “Ben de ailemle birlikte 1999 depremini yaşadım. Daha farklı şartlarda bu depremi atlatmıştık. Allah’a şükür, ailemden kimseyi kaybetmedik. Bu okulu, sadece bir okul olarak görmeyin. Bu okul, devlet ve milletin el ele verdiğinde neler yapabileceğini, sivil toplum kuruluşlarının neler yapabileceğini gösteren bir öneme sahiptir. Geleceğimizi emanet ettiğimiz kıymetli çocuklarımızla bir araya gelmemizi, bu güzel okulu bize sağlayan ve açan yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Depremlerin ardından vakit kaybetmeden bölgeye geldiklerini belirten BUSADER Federasyonu Başkanı Zerrin Özgüle ise depremzedelerle aynı acıları yaşadıklarını kaydetti.

Diğer Haberler

  1. Bakan Uraloğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kurulan sistemin 20 Temmuz’da hizmete alınacağını bildirdi
  2. Tartıştığı eşinin burnunu ısırıp kopardı
  3. Zeytinburnu'nda taksici cinayetinde ilk duruşma
  4. MSB: Avrupa Parlamentosu tarafından alınan kararı şiddetle reddediyoruz
  5. Gökçeada'da zıpkınla 1 metre 82 santim boyunda orkinos avladılar
  6. 31 yıl hapisle aranan hükümlü yakalandı, komşusuna 'Ufak bir cezam var da eve göz kulak ol' dedi
  7. Tuzla'da yolcu otobüsündeki gizli bölmede 120 ruhsatsız silah ele geçirildi
  8. Bakan Bayraktar: Gabar'da her varil petrol yalnızca ekonomik bir değer değil, milletimizin iradesinin ve tam bağımsız Türkiye hedefimizin de eseridir
  9. Bayburt'a baraj sulaması yatırımı
  10. 7 milyar lira 'Evde Bakım Yardımı' hak sahiplerine aktarıldı

© Copyright 2026

DHA