Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

RTÜK'ten 6 kanala üst sınırdan ceza

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından, yayın ihlali yapan 6 kanal ve 1 dijital platforma üst sınırdan idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

RTÜK, bugün gerçekleştirilen olağan toplantısında, gündemindeki yayın ihlallerini görüştü. Toplantıda 6112 sayılı 'Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'a aykırı hareket ettiği belirlenen 6 kanal ile 1 dijital platforma idari yaptırım uygulanmasına karar verildi. Bilirkişi olarak görev yapan kişinin telefon görüşmesinin rızası dışında yayımlanmasına yönelik inceleme raporunun değerlendirilmesi sonucunda, izinsiz ses kaydı üzerinden kişinin hedefe alındığı, ismi üzerinden imalarla itibarsızlaştırıldığı, yargılama sürecine yönelik algı oluşturulmak istendiği, ayrıştırıcı bir dil kullanıldığı, tarafsız ve objektif haber verme yükümlülüğüne aykırı şekilde kişisel hakları ve itibarına saldırıldığı, sorumlu yayıncılık anlayışına karşı davranıldığı tespit edildi. Bu kapsamda; 6112 sayılı Kanun'un 8'inci maddesinde yer alan 'Özel hayatın gizliliğinin ihlali', 'Eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler' gerekçesiyle ilgili kanala üst sınırdan para cezası verildi.

Bolu Kartalkaya'da meydana gelen otel yangını ile ilgili 3 kanala yargılama sürecini etkilemeye yönelik yayın yaptıkları gerekçesiyle 6112 sayılı Kanun'un 8'inci maddesi kapsamında üst sınırdan idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Diğer Haberler

  1. Akaryakıta ÖTV düzenlemesi Resmi Gazete’de
  2. Husumetlisini evinin önünde pusu kurup silahla yaraladı
  3. Batman’da otomobilin çarptığı 2 kişi yaralandı; mahalleli yolu trafiğe kapattı
  4. Bursa'da otomobil yol kenarındaki kanala düştü : 1 yaralı
  5. Hasbi Dede’nin cezasına onama; Görele'de yeniden başkan seçilecek
  6. Sermaye piyasası soruşturması: Şarkıcı Nil Özalp gözaltına alındı
  7. Sakarya’da 1 ton 772 kilo bonzai üretilebilecek hammadde ele geçirildi: 5 tutuklama
  8. İçinde çocukla birlikte kaçırdığı otomobille yayaya ve 2 araca çarptı; 3 yaralı
  9. Bolu Belediyesi bünyesindeki kooperatife zimmet soruşturmasında 3 şüpheli serbest bırakıldı
  10. Sermaye piyasası soruşturması: Eski SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül ifade verdi

© Copyright 2026

DHA