Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

RTÜK'ten TV kanallarındaki ihlallere ceza

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), küfür ile argo ifadeler kullanan ve aile kurumunu hedef alan yayınlara ilişkin 2 TV kanalına yaptırım uyguladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre; Üst Kurul gündemdeki yayın ihlallerini görüşmek üzere toplandı. Sunuculuğunu Ebru Baki'nin yaptığı 'Para Siyaset' adlı programda Gazeteci Uğur Dündar’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP'den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan arasında geçtiği ifade edilen küfürlü konuşmaları değerlendirilirken kaba ve argo ifadeler kullandığı belirlendi. Söz konusu ifadenin herhangi bir bipleme veya engelleme olmaksızın açık bir şekilde yayınlandığını tespit eden Üst Kurul, ilgili TV kanalına 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'da düzenlenen 'Türkçenin, özellikleri ve kuralları bozulmadan doğru, güzel ve anlaşılır şekilde kullanılmasını sağlamak zorundadır; dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemez' hükmünü ihlalden yüzde 2 idari para cezası uyguladı.

Üst Kurul, 'Kıskanmak' adlı dizide yer alan yayın ihlallerini de görüştü. Dizinin 20 Ocak 2026, 27 Ocak 2026 ve 3 Şubat 2026 tarihli bölümlerinde bazı sahne ve temaların aile kurumunu zedelediği, evlilik dışı ilişkilerin ve evli bireylerin başkalarından çocuk sahibi olmalarının normalleştirildiği, üstelik bu durumun olumlu bir şey olarak gösterildiği ve genç izleyicilere kötü örnek oluşturduğu tespit edildi. RTÜK İletişim Merkezi'ne gelen şikayetleri de değerlendiren Üst Kurul, ilgili TV kanalına 6112 sayılı Kanun'da yer alan 'Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz' hükmünü ihlalden yüzde 3 idari para cezası uyguladı.

Diğer Haberler

  1. Suriye uyruklu kadın evinde göğsünden vurulmuş halde ölü bulundu
  2. Mersin’de düğün konvoyunda havaya ateş açan şüpheli yakalandı
  3. Şanlıurfa'da zincirleme kaza: 1 ölü, 5 yaralı
  4. Bahçelievler'de hurdalıktan yükselen alevler yan binaya sıçradı
  5. Manisa’da otomobil ile TIR çarpıştı: 3 yaralı
  6. Emine Erdoğan’dan Uluslararası Sıfır Atık Günü paylaşımı
  7. Kütahya'da tek katlı ev çıkan yangında kullanılamaz hale geldi
  8. İçişleri Bakanlığından 18 il için kar ve sağanak uyarısı
  9. Tarsus’ta ormana çok sayıda tavuk ölüsü atıldı
  10. Adana’da metro vagonu seyir halindeyken raydan çıktı; kazada yaralanan olmadı

© Copyright 2026

DHA