Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sahte kimlikle başkasına ait 1,5 milyon avroluk arsayı satan 6 şüpheliden 5'i tutuklandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde, 1,5 milyon avro değerindeki arsayı, sahte kimlik ve pasaportla başkasına sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheliden 5'i tutuklandı, 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ABONE OL
Alkın BİRİCİK/ALANYA, (DHA)-

Almanya'da yaşayan Ümmü Demirkıran (68), Alanya'nın Kestel Mahallesi'ndeki 958 metrekarelik arsasının bilgisi dışında satıldığını fark etti. Demirkıran, bir emlak sitesinde arsasının satış ilanını görünce tapu kayıtlarını inceledi ve 28 Mart 2025 tarihinde taşınmazın M.Y.Ö. (32) isimli kişiye devredildiğini öğrendi. Türkiye'ye gelen Demirkıran, arsasının sahte kimlik ve pasaportla satıldığını tespit edip, savcılığa başvurdu. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Türkmenistan uyruklu A.J.'nin (49) sahte kimlikle arsayı 24 milyon liraya M.Y.Ö.'ye sattığı belirlendi. Polis ekipleri, satışta kullanılan sahte belgeleri düzenleyen ve süreci organize eden şüphelileri tespit etti. Soruşturma kapsamında H.K. (53) liderliğinde, F.O. (53), S.O. (39), A.K. (51), A.J. (49) ve avukat V.V. (38) hakkında, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından yakalama kararı çıkarıldı.

3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

KOM ekipleri, Antalya, İstanbul ve Samsun'da belirlenen 8 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Aramalarda ruhsatsız tabanca, şarjör, 8 mermi ve 6 cep telefonu ele geçirildi. Alanya'da gözaltına alınan A.J., A.K., F.O. ve S.O. ile diğer illerde yakalanan H.K. ve V.V. işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden H.K., A.J., F.O., S.O. ve A.K. tutuklandı, V.V. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer Haberler

  1. 29'uncu Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı başladı
  2. Erzurum’da 2 kişinin öldüğü yangında, iş yeri sahibine 288 bin TL para cezası
  3. Çocuk istismarı içeriklerini satın alıp depolayan şüphelilere operasyon; 12 tutuklama
  4. 42 milyon liralık kaçak akaryakıt ele geçirildi; 2 gözaltı
  5. Evlilik yıl dönümünde şehit olan Binbaşı Yetişen, mezarı başında anıldı
  6. Bodrum’da feribot seferlerine fırtına engeli
  7. Şarampole yuvarlanan otomobilde ölen Kadir, toprağa verildi
  8. Elanur, ölümüne neden olan kaza öncesi kendi servisini arıyormuş
  9. TPAO ile ABD'li enerji şirketi arasında arama ve üretim iş birliği
  10. STM, milli sistemlerini WDS Fuarı'nda sergileyecek

© Copyright 2026

DHA