Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sahte polis kimliği, rozet ve telsizle 'narkotik uygulaması'na çıktılar

Adana'da sahte kimlik, rozet ve polis telsizi ile narkotik uygulamasına çıkan Hüseyin Ö. (25) ile kuzeni Yusuf K. (30), yakalandı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüphelilerden Hüseyin Ö. ifadesinde, "Polis olmaya hevesli olduğum için bu telsiz ve rozeti üzerimde taşıyorum" diyerek kendisini savundu.

ABONE OL
Anıl ATAR/ADANA, (DHA)-

Olay, 12 Ekim günü saat 23.00 sıralarında Seyhan ilçesi Özdemir Sabacı Bulvarı'nda meydana geldi. Yol kenarındaki bankta sohbet eden Adem Demir (20) ile İsa Bal'ın (21) yanına gelen motosikletli iki kişi, polis kimliği ve rozeti göstererek, "Üzerinizde uyuşturucu madde var mı?" diye sordu. Demir ile Bal olmadığını söyleyince bu kişiler, "Sizi buralarda bir daha görmeyeyim" diyerek uzaklaştı.

POLİS TELSİZİ VE ROZETİNİ 288 TL'YE SATIN ALMIŞLAR

İki arkadaşın şüphelenip ihbarda bulunması üzerine Gasp Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Olayın yaşandığı bölgede araştırma yapan polis, Hüseyin Ö. ile kuzeni Yusuf K. olduğu belirlenen şüphelileri gözaltına aldı. Şüphelilerin yolda buldukları bir polis kimliğini fotokopi çektirerek yanlarında taşıdıkları, polis telsizi ve rozetini de 288 TL'ye satın aldıkları belirtildi.

'POLİS OLMAYI ÇOK İSTİYORDUM'

'Dolandırıcılık', 'Resmi belgede sahtecilik' ve 'Yaralama' suçlarından kaydı bulunan Hüseyin Ö., ifadesinde, "Polis olmayı çok istiyordum. Yıllardır hayalimdi. Polis olmaya hevesli olduğum için bu telsiz ve rozeti üzerimde taşıyorum. Kimseye kendimi polis diye tanıtmadım, menfaat temin etmedim. Suç olduğunu bilmiyordum" dedi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 'Kamu görevini usulsüz olarak üstlenmek' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer Haberler

  1. Doğu Akdeniz'de çöl tozu etkili oldu
  2. Babalarının öldürdüğü çocuklarının anısını yaşatmak için kitap yazdı
  3. Görevden uzaklaştırılan belediye başkanı: Tuana’nın öldüğü kazanın şüphelisiyle bağım yok
  4. Oynarken yuvarlanan kayanın altında kalan 2 kuzenden Barış, öldü
  5. Kamu servislerinden personel çocukları da yararlanacak
  6. Mustafa Bozbey’in de aralarında bulunduğu 57 şüpheli adliyeye sevk ediliyor
  7. Verdiği paranın 2 katını alacağı vaadiyle 3 milyon TL dolandırıldı
  8. Jeotermal serada yetiştirilen kirazlarda ilk hasat yapıldı
  9. Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 2 milyon lira dolandıran şüpheliler yakalandı
  10. Samsun merkezli 13 ilde change operasyonunda 13 şüpheli adliyede

© Copyright 2026

DHA