Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sahte sağlık raporları düzenleyen çeteye operasyon: 4 tutuklama

Aydın merkezli 4 ilde sahte engelli raporu hazırladığı tespit edilen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan ve ardından adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

ABONE OL
Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ (Aydın), (DHA) -

 

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı ve Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, gerçeğe aykırı sağlık kurul raporları düzenleyip kullanarak, engelli araç alımı, emeklilik, aylık bağlatma, bakım yardımı, özel eğitim, istihdam gibi tanımlanmış hak ve hizmetlerden usulsüz yararlandığı tespit edilen bir çeteyi 8 Mart'ta takibe aldı. Teknik ve fiziki takip sonucu adresleri tespit edilen 17 şüpheliye 11 Haziran'da Nazilli ilçesi, Tunceli, İstanbul ve İzmir illerinde operasyon düzenlendi. Yapılan eş zamanlı operasyonda 87 sağlık kurulu raporu, 96 sayfa hasta muayene evrağı, 13 hastane laboratuvar sonuç formu, hasta gözlem formu evrakı, 2 tabanca, 54 fişek, 3 şarjör, 18 cep telefonu, 2 engelli kimlik kartı, 6 engellilik ve sakatlık evrakları, 6 SGK evrakı, 7 isim ve telefon numarası yazılı not kağıdı ve not defteri, 6 reçete, 1 dizüstü bilgisayar, 1 sim kart adaptörü, 1 banka kartı, 1 laboratuvar kartı, 11 SIM kart, 7 CD, 5 flash bellek, 1 bilgisayar kasası, 1 Aydın Vergi Dairesi'ne ait evrak ve 5 banka dekont ve hesap hareketi içeren evrak ele geçirildi. Operasyonda 17 şüpheli, gözaltına alındı.

4 TUTUKLAMA

Emniyetteki işlemlerinin ardından dün sabah saatlerinde Nazilli Adliyesi'ne gönderilen şüphelilerden 2'si savcılık tarafından, 11'i de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mahkemede çete lideri olduğu öğrenilen Ç.G. ile birlikte 4 kişi tutuklanarak Nazilli E Tipi Kapalı Ceza ve Tutuk Evi'ne gönderildi.

205 MİLYON TL'LİK PARA AKIŞI

İl Jandarma Komutanlığı tarafından 8 Mart 2024'te başlatılan takipte 13 ara yakalama yapıldığı öğrenilirken, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu ve araştırmalar sonucunda, örgüt içinde 205 milyon 219 bin 909 TL para akışı olduğu tespit edildi. (DHA)

Diğer Haberler

  1. Başakşehir'de yaktıkları mangal ile otluk alanda yangın çıkaran 3 şüpheli adliyeye sevk edildi
  2. Şile Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheli adliyeye sevk edildi
  3. Bakanlıktan 1600 üreticiye 160 bin küçükbaş hayvan desteği
  4. 69 ilde uyuşturucu operasyonu: 423 tutukla
  5. Yolunu kestiği taksiciyle tartışıp, araçtaki turistlerde korkuya neden olan sürücüye 180 bin lira ceza
  6. Husumetlisi tarafından pompalı tüfekle öldürüldü
  7. Ankara-Sivas YHT Hattı'nda ek seferler düzenlenecek
  8. 2026'da 134 terör örgütü mensubu teslim oldu
  9. Hayırsever çiftçi, DMD hastası Uygar için bir kamyon karpuz bağışladı
  10. Muğla merkezli 4 ilde gözaltına alınan 18 göçmen kaçakçılığı şüphelisi adliyede

© Copyright 2026

DHA