Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Samsun’da tavuktan zehirlenen 225 işçi, taburcu edildi

Samsun Tekkeköy ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde yediği tavuktan zehirlenen 225 işçinin tamamı tedavilerinin ardından taburcu edildi.

ABONE OL
Emre ÖNCEL/SAMSUN, (DHA)-

Olay, Tekkeköy ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde meydana geldi. Bir yemek şirketi tarafından pişirilen tavuk suyu çorbası, pilav, etli türlü ve magnolya tatlısı, 11 fabrikada çalışan işçilere servis edildi. Yemekten bir süre sonra kusma, ateş, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti yaşayan 225 kişi, kendi imkanlarıyla çevredeki hastanelere gitti. 225 işçi, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin resen soruşturma başlattı. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin tespit ettiği yemek şirketinden 4 kişi, buradaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Soruşturmanın devamında polis ekipleri, şikayetçi 101 kişinin de ifadesini aldı.

Bu arada, tavuktan olduğu değerlendirilen zehirlenme durumunun, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri tarafından gıda ürünlerinde yapılan analizlerden gelecek sonuca göre karar alınacağı belirtildi. Soruşturma sürüyor.

Diğer Haberler

  1. Muğla’da iki kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
  2. İzmir’de 20 metre derinliğindeki kuyuya düştü, yaralı kurtarıldı
  3. Yol kenarında tabancayla vurulmuş halde bulundu
  4. 1 kişinin öldüğü kazada belediye otobüsüyle çarpışan hafif ticari araç sürücüsü tutuklandı
  5. Yasa dışı bahis operasyonunda adliyeye sevk edilen 11 şüpheli serbest bırakıldı
  6. Trafik tartışmasında darbedilen kişi hastanede öldü; 2 gözaltı
  7. NATO üyesi 32 ülkenin lideri Ankara’da buluşacak
  8. Kayıp üniversite öğrencisi Hamza'yı arama çalışmaları 6’ncı gününde
  9. 'Kötü muamele' iddiasıyla 16 kişinin tutuklandığı özel bakım merkezi görüntülendi
  10. TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Tarım sektöründen ayrılacak her çiftçi, ülkede gıda krizine sebebiyet verecektir

© Copyright 2026

DHA