Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sanayi bölgesinden geçen dereden su içen 65 küçükbaş hayvan öldü

Hatay'ın Erzin ilçesinde otlatmaya çıkarılan 65 küçükbaş hayvan, sanayi bölgesinden gelen derede su içtikten bir süre sonra öldü.

ABONE OL
Mehmet SOYER/ ERZİN(Hatay), (DHA)-

Olay, saat 19.00 sıralarında ilçeye bağlı Turunçlu Mahallesi'nde meydana geldi. Turunçlu Mahallesi'nde besicilik yapan Hasan Öz, 65 küçükbaş hayvanını otlatmak için meraya çıkardı.

Burada otlayan hayvanlar, iddiaya göre Ceyhan Serbest Bölge tarafından gelen dereden su içti. 65 hayvan, su içtikten yaklaşık 5 dakika sonra yere yığıldı. Duruma şaşıran Öz, kontrol ettiği 65 hayvanın tümünün öldüğünü fark etti. Öz'ün ihbarı üzerine bölgeye İlçe Tarım Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Tarım Müdürlüğü ekipleri, hayvanlardan ve sudan örnek aldı. Hayvanların ölüm nedeni, alınan örneklerin incelenmesinin ardından kesiklik kazanacak.

Jandarma da olayla ilgili soruşturma başlattı.

Diğer Haberler

  1. Raf imalatı yapılan fabrikada yangın
  2. Hatay'da TIR'ın refüje çıktığı anlar kamerada
  3. Servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı
  4. Muğla’da otomobil sel sularına kapıldı: 1 ölü, 1 yaralı
  5. Batman’da otomobil yol kenarına yuvarlandı: 5 yaralı
  6. İletişim Başkanı Duran, STRATCOM Zirvesi’nin kapanış konuşmasını yaptı
  7. Antalya'da araç boyama atölyesindeki yangın, bitişikteki iş yerine sıçradı
  8. Bursa’da araçlardan eşya çalan şüpheli tutuklandı
  9. Aydın'da istinat duvarı çöktü; 4 otomobil hasar gördü
  10. Maltepe'de minibüsün yaya geçidinde çarptığı kadın hayatını kaybetti

© Copyright 2026

DHA