Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sapanca Gölü’nde 60 milyon metreküplük su kaybı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Sapanca Gölü’nde son 2 yılda 60 milyon metreküplük su kaybı yaşandığını açıkladı. Kurum, kurak geçen mevsimler ve bilinçsiz tüketim nedeniyle göl seviyesinin 2 metre 6 santimetre düştüğünü belirterek vatandaşlara su tasarrufu çağrısında bulundu.

ABONE OL
Serhat YILMAZ/SAPANCA(Sakarya), (DHA)-

Sakarya’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü’nde, 2023 yılı temmuz ayında 32.26 metre olarak ölçülen seviye, bu yıl itibarıyla 30.20 metreye kadar geriledi. Son iki yılda gölde yaşanan çekilmenin kıyı kesimlerinde 15 ile 20 metre arasında olduğu belirtildi. SASKİ yetkilileri, yaşanan kaybın kentin yaklaşık 1 yıllık su tüketimine denk geldiğini kaydetti.

SASKİ tarafından yapılan açıklamada, “Sapanca Gölü, Türkiye’nin sayılı içilebilir su kaynaklarından biridir. Ancak küresel iklim değişikliği, mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar ve bilinçsiz tüketim, gölde ciddi bir seviye kaybına neden olmaktadır. Son iki yılda 2 metre 6 santimetrelik düşüş yaşanmış, bu durum gölün geleceği için tehdit oluşturmaya başlamıştır. Bu süre zarfında 60 milyon metreküplük su kaybı yaşanmıştır” denildi.

Açıklamanın devamında, göl üzerindeki baskının azaltılması amacıyla bazı bölgelerde sondajla alternatif su kaynaklarının devreye alındığı belirtilerek, “Tasarruflu kullanım bilincini her bireye ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kaybolan her damla, şehrimizin gelecekteki su güvenliğini tehdit ediyor. Tüm vatandaşlarımızı su tasarrufuna davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 

Diğer Haberler

  1. Tartıştığı kişilere pompalı tüfekle ateş açtı; 1 ölü 1 yaralı
  2. Maltepe’de erkek kuaförüne silahlı saldırı: 2 yaralı
  3. Adana’da otomobil zeytin yüklü traktöre arkadan çarptı; 1'i ağır 4 yaralı
  4. Milli Anadolu Ankası-2026 Tatbikatı tamamlandı
  5. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Bayraktaroğlu askeri birliklerde incelemelerde bulundu
  6. 'Yüzde 100 pamuk' diye sattığı ürün polyester çıkan firmaya 1 milyon 83 bin 706 TL ceza
  7. Sermaye piyasası soruşturmasında 4 kişi gözaltına alındı
  8. Zonguldak Valiliği'nin 'X' hesabına 'siber müdahale'
  9. ‘Darande’ye Adanmış Bir Ömür’ kitabının tanıtımı yapıldı
  10. Afyonkarahisar'daki saldırıdan kurtulan öğretmen: 'Yapma' diye bağırdım

© Copyright 2026

DHA