Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sarayburnu Sahili'nde denizde serinlediler

İstanbul'da sıcaktan bunalanlar Sarayburnu'nda denize girdi. Kimi kayalıklara uzanıp güneşlenirken, kimi de boğazın serin sularına atlayarak serinledi.

ABONE OL
Özden ATİK - Hami YEŞİLYURT/ İSTANBUL, (DHA)

Sıcak havada bunalanların rağbet gösterdiği yerlerden biri, Sarayburnu Sahili oldu. Sahilde deniz keyfi yaptı. Kimi masa kurup çayını içip yemek yerken, kimi güneşlendi. Bazıları da denize atladı.

 "BURADA İNSANLAR UYGARCA, KENDİ GÖNÜLLERİNCE EĞLENİRLER"

Halit Tekin, "Buradaki arkadaşlar beş vakit namazını kılan arkadaşlar. Öbür tarafta da arkadaşlar bize saygı gösteriyorlar, içtikleri halde biz namaz kılarken içkilerini bırakırlar, müziğini kapatırlar. Burada uygarca insanlar kendi gönüllerince eğlenirler. Hem güzelce ibadetimizi yapıyoruz, Allah'ın ayetleri sadece Kur'an ı Kerim'de değil, bu deniz de Allah'ın ayetidir, bu gök bulut da Allah'ın ayetidir. Bu güneşimiz de Allah'ın ayetidir. Çanakkale'den girdim, Adana'dan çıktım bütün koyları gezdim. Ama buranın verdiği tadı hiçbir yer vermiyor" dedi.

 

"AŞIĞIZ BURAYA"

Suphi Karakula da Sarayburnu denizinin sürekli temizlediğini vurgulayarak temiz olduğunu belirterek "Namazımızı kıldık, bundan sonra denize gideceğiz yüzeceğiz. Sonra tekrar atıştırıp denize gireceğiz" diye konuştu. Hasan Güzel ise Sarayburnu Fatihleri diye bir grupları olduğunu belirterek sadece yaz değil, 365 gün Sarayburnu'ndan denize girdiklerini, Ramazan'da ise gece denize girdiklerini ifade etti. Levent Aygün ise "Burası İstanbul'un gözbebeği. Sosyal olarak insanların paylaştığı güzel bir dokusu olan sabahleyin, öğle saatinde ve akşam saatine doğru insan yapısının değiştiği bir yerdir burası. Herkes burada 12 ay denize girerek özellikle buraya karda denize girmek için gelenlerden biriyiz. Aşığız buraya" dedi.

Diğer Haberler

  1. İYİ Partili Çömez hakkında soruşturma başlatıldı
  2. Bakan Bayraktar: Türkiye, INSO 2026'da 1 altın ve 3 bronz madalya kazanarak uluslararası arenaya güçlü bir giriş yaptı
  3. Nefes borusuna lokma tatlısı kaçan işçi, Heimlich manevrasıyla kurtarıldı; o anlar kamerada
  4. Tehlikeli araç kullanan sürücü ile otomobilin sahibine 24 bin 258 lira ceza
  5. Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde iş yerinde çıkan yangın söndürüldü
  6. Eğlence mekanında çıkan kavgada yaşamını yitirdi; 1 şüpheli tutuklandı
  7. Fatih'te denize giren 2 kardeş boğulma tehlikesi geçirdi; dalgıçların çıkardığı çocuk hastaneye kaldırıldı
  8. Bakırköy'de kedi kavgası; ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatırıldı
  9. 18 maden işçisinin hayatını kaybettiği kazanın hükümlüsü 8 yıl sonra yakalandı
  10. Kavga ettiği ağabeyini yaraladı, yengesini öldürdü

© Copyright 2026

DHA