Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sarıkamış'ta 'karı yorgan edenler' şehit asker heykeli tamamlandı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 'Sarıkamış Harekatı' anma etkinlikleri kapsamında yapılan kardan şehit asker heykeli tamamlandı. 'Karı yorgan edenler' temasıyla 8 kişilik ekibin 10 günde yaptığı heykel, yarın törenle açılacak.

ABONE OL
Bedir ALTUNOK-Volkan KARABAĞ/ KARS, (DHA)

107 yıl önce 1'inci Dünya Savaşı'nda Osmanlı ordusunun esaret altındaki toprakların kurtarılması amacıyla düzenlediği Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan askerleri temsilen, kardan heykelin yapımına Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin 1'inci etap oteller bölgesinde başlandı.

İl Özel İdaresi iş makineleri tarafından taşınan 200 kamyon karla Kars, Erzurum, Bayburt, Muş ve Ağrı'daki üniversitelerden heykeltıraş ve öğretim görevlilerinden oluşan 8 kişilik ekip, 'karı yorgan edenler' temalı heykeli tamamladı.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Kazım Karabekir Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Muhammet Hanifi Zengin, çalışmayı anlatarak, "Sarıkamış Harekatı anma programı kapsamında her yıl Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan asker anısına kardan heykeller yapmaktayız. Bu sene de 107'nci yılı anma programı kapsamında 'karı yorgan edenler' temalı kardan heykel çalışmamızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Çalışmamız yaklaşık 10 gün sürdü. Bugün de son rötuşları yapmaktayız. Bölgeye toplamda 200 kamyon kar taşıması gerçekleştirdik. Karı buzlaştırarak, yontarak Allahuekber Dağları'nda donan askerlerimizin figürlerini kara işledik" diye konuştu.

Sarıkamış şehitleri anısına yapılan kardan heykellerin açılışı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve çok sayıda davetlinin katılımıyla saat yarın saat 16.00'da yapılacak.

Diğer Haberler

  1. Necati Arabacı liderliğindeki suç örgütüne operasyon: 780 milyon liralık mal varlığına el konuldu
  2. Van'da kaçak avlanan 100 kilo canlı inci kefali tekrar suya bırakıldı
  3. İstanbul'da 1 Mayıs önlemleri kapsamında Kadıköy Meydanı araç trafiğine kapatıldı
  4. ABD Büyükelçiliği önünde, İsrail'in Sumud Filosu’na yönelik müdahalesi protesto edildi
  5. İstanbul'da 1 Mayıs tedbirleri kapsamında bazı yollar trafiğe kapatıldı
  6. Balıkesir'de yolcu otobüsü devrildi; 3 ölü, 31 yaralı
  7. İstanbul Valiliği, 1 Mayıs tedbirlerini açıkladı
  8. Adana'da komşular arasında gürültü kavgası: 5 yaralı
  9. İstanbul’da 1 Mayıs nedeniyle bazı metro ve füniküler seferlerine düzenleme yapıldı
  10. Mardin’de 15 gündür haber alınamayan kişi evinde ölü bulundu

© Copyright 2026

DHA