Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sarımsak ve ahtapot turşusuna yoğun ilgi

Antalya'da restoran işleten Mustafa Hazar (58), çam kozalağı, çıra, yumurta, hamsi, tropik meyveler, sarımsak ve ahtapot başta olmak üzere 239 çeşit turşu kuruyor. Hazar, sarımsak ve ahtapot turşusuna yoğun ilgi olduğunu, ahtapot turşusunun 10 litresini 200 TL'den sattığını söyledi.

ABONE OL
İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Muratpaşa ilçesi Lara bölgesinde 27 yıldır restoran işleten Mustafa Hazar, 239 farklı ürünün turşusunu kurdu. Hemen hemen tüm meyvelerin yanı sıra, çam kozalağı, çıra, bıldırcın ve tavuk yumurtası, hamsi, yer elması, şeker pancarı, biber, ejder meyvesi, ceviz, fındık ve ahtapottan da turşu kuran Hazar, restoranının vitrinlerini turşularıyla doldurdu.

Koronavirüs salgınıyla birlikte bağışıklık sistemini güçlendiren sarımsak, salatalık, C vitamini ağırlıklı tropik meyve turşularına ilginin yüksek olduğuna dikkat çeken Hazar, "Acılı turşu suyu boğaz enfeksiyonlarına iyi gelir. Kaya koruğu Akdeniz sahillerinde yetişir ve turşusu guatra iyi gelir. Kapari turşusu karaciğeri yeniler ve siroza iyi gelir. Lahana turşusu çok özel bir probiyotiktir, bağırsaklara çok faydalıdır. Turşularım tamamen butik üretim ve kaya tuzu kullanıyorum. Kaya tuzunun tansiyona iyi geldiğini ve düşürdüğünü Canan Karatay hoca da açıkladı" dedi.

'RUSLAR AHTAPOT TURŞUSUNA BAYILDI'

Ahtapot turşusunun çok ilgi çektiğini anlatan Hazar, "Ruslar bu turşuya bayılıyor. Ahtapotun yıllarca salatasını yapardık. 'Salatası oluyorsa turşusu neden olmasın' dedim ve yaptım. Türkiye'de ilk olduğunu düşünüyorum. Antalya'da yaşayan Ruslar ahtapot turşusunu yaptığımı duyunca gelip aldılar ve çok beğendiler. Şimdi sürekli kurmaya başladım" diye konuştu. Hazar, 10 litrelik ahtapot turşusunu 200 TL'den sattığını aktardı.

Hazar, evinde turşu yapacaklar için ince tuz yerine kaya tuzu kullanmalarını, arıtılmamış kireçli suyla ve ürünleri haşlamadan turşu kurmaları yönünde tavsiyede bulundu.

Diğer Haberler

  1. Başakşehir'de trafik kazasında ağır yaralanan polis şehit oldu
  2. Bakan Gürlek'ten trafik kazasında şehit düşen polis memuru için taziye mesajı
  3. Ankara merkezli 10 ilde ‘change' operasyonu: 8 tutuklama
  4. İstanbul Boğazı'nda gemi arızası; trafik çift yönlü askıya alındı
  5. Elektrik ve doğalgaza yüzde 25 zam
  6. Teknede ölen Bahar'ın otopsi raporu çıktı; 1 tutuklama
  7. Yapay zekayla oluşturdukları sahte kimliklerle ehliyet sınavına girdiler
  8. Rekabet Kurumu'ndan Google'a soruşturma
  9. Çorumda 'sazan sarmalı' operasyonu: 21 tutuklama
  10. Eski eşinin birlikte yaşadığı ileri sürülen kişi tarafından bıçaklandı

© Copyright 2026

DHA