Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sazlıbosna Barajı'nda 6 yıl önce bulunan çocuk cesediyle ilgili 3 şüpheli gözaltında

Arnavutköy'deki Sazlıbosna Barajı'nda 2018 yılında balıkçılar tarafından bulunan 5 yaşındaki Melike Eşiyok'un cesediyle ilgili yıllar sonra 3 şüpheli gözaltına alındı. Ölen çocuğun kardeşinin okulda rehber öğretmenine 'babam kardeşimi öldürüp göle attı' dediği, bunun üzerine öğretmenin polise haber vermesiyle baba Cahit Eşiyok ve resmi nikahlı eşi ile dini nikahlı eşinin gözaltına alındığı öğrenildi.

ABONE OL
Ali AKSOYER/ İSTANBUL (DHA)

Arnavutköy'de 2018 Nisan ayında meydana gelen olayda, balık tutmak için göle gelen balıkçılar, oltalarına bez parçası takıldığını fark etti. Sarılı haldeki bezi olta ile kıyıya çeken balıkçılar, bezi açtıklarında ceset ile karşılaştı. Balıkçılar, durumu polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, su içindeki cesedi çıkartarak inceleme yaptı. Ekipler, yaptıkları incelemede beze sarılmış haldeki cesedin 5 yaşlarında olduğu tahmin edilen bir kız çocuğuna ait olduğunu belirledi. Olay yerinde yapılan ilk incelemenin ardından cesedin kimliği tespit edilemeyip, Adli Tıp Kurumu'na götürülmüştü.

 

PEDAGOG EŞLİĞİNDE İFADESİ ALINDI

6 yıl sonra Melike Eşiyok'un kardeşinin Esenyurt'ta okuduğu okulda rehber öğretmenine giderek, 'babam kardeşimi öldürüp göle attı' demesiyle gerçek ortaya çıktı. Barajda bulunan cesedin Melike Eşiyok'a ait olduğu ortaya çıktı. Öğretmen polisi aradı. Pedagog eşliğinde çocuğun ifadesi alındı. İfade üzerine baba Cahit Eşiyok ve resmi nikalı eşi M.A.E ile dini nikahlı eşi Z.Ö. gözaltına alındı. Şüpheliler işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

SUÇMALARI REDDETTİ

Baba Cahit Eşiyok ifadesinde suçlamaları kabul etmediği öğrenilirken, 3 şüpheliden de DNA örnekleri alındığı, Melike Eşiyok'tan alınan örneklerle eşleştirileceği, öğrenildi.


Diğer Haberler

  1. Küçükçekmece'de kafede silahlı saldırı: 2 yaralı
  2. Bartın'da denize girmek 3 gün yasaklandı
  3. Antalya merkezli 3 ilde ‘fuhşa aracılık’ operasyonu: 6 tutuklama
  4. Emekli polis memuru kene tutunması nedeniyle hayatını kaybetti
  5. İzmir’de metro seferleri normale döndü
  6. Silahlı saldırı hazırlığındaki 2 kişi ile bağlantılı oldukları 4 şüpheli tutuklandı
  7. CHP Edirne Milletvekili Yazgan hakkında taciz iddiasıyla re'sen soruşturma başlatıldı
  8. Vali Gül, Silivri'de otluk alandaki yangına ilişkin bölgede incelemelerde bulundu
  9. Antalya'da orman yangını
  10. Matematik yarışmasında dünya şampiyonu olan Ayşegül’e, Selçuk Bayraktar’dan tebrik

© Copyright 2026

DHA