Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Şehit dozer operatörü, doğaya olan sevgisi nedeniyle ormancı olmuş

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesindeki orman yangınına müdahale sırasında şehit olan orman işçilerinden evli ve 2 çocuk babası Eyüp Dereli’nin (37) evinde yas var. Belediyede çalışan Dereli’nin 5 yıl önce doğaya olan sevgisi nedeniyle ormancı olduğu ve dozer operatörlüğü yaptığı belirtildi.

ABONE OL
Engin ÖZMEN-Batuhan KILIÇ/ESKİŞEHİR, (DHA)-

Seyitgazi ilçesi Fethiye Mahallesi’nde salı günü orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler 1 gün sonra Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Sarıcaova köyündeki ormana sıçradı. Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde görevli dozer operatörü olarak görev yapan 5 yıllık ormancı Eyüp Dereli de arkadaşlarıyla birlikte yangın söndürme çalışmalarında görevlendirildi.

Dereli, Sarıcaova köyü çevresindeki ormanda karadan yangını müdahale eden ekiple birlikte şiddetli rüzgarın bir anda yön değiştirmesi sonucu alevlerin ortasında kalarak 5’i AKUT gönüllüsü 9 arkadaşıyla birlikte şehit oldu.

AİLESİNE ACI HABER VERİLDİ

Eyüp Dereli’nin şehit olduğu haberi gece yarısı Tepebaşı ilçesi Çamlıca Mahallesi’nde oturan Salih ve Habibe Dereli çiftine verildi. Oğullarının orman yangınında şehit olduğunu öğrenen Dereli çifti ile şehidin ikizi Faik Dereli, eşi Eda Dereli gözyaşlarına boğuldu. Şehir Eyüp Dereli’nin daha önce belediyede dozer operatörlüğü yaptığı ve 5 yıl önce doğaya olan sevgisi nedeniyle orman teşkilatına geçiş yaptığı öğrenildi.

Şehit Eyüp Dereli’nin baba evinin olduğu Çamlıca Mahallesi’ndeki evinin önüne taziye çadırı kuruldu. İkiz kardeşi Faik Dereli, gözyaşlarıyla taziyeleri kabul ederken, Eyüp Dereli’nin ağaçları ve ormanı çok sevdiğini, görevini bu nedenle gururla sürdürmeye çalıştığını söyledi.

Şehit Dereli için ikindi namazının ardından kent merkezindeki Reşadiye Camii’nde cenaze namazı kılınacağı ve Kanlıpınar Şehitliği’nde toprağa verileceği belirtildi.

Diğer Haberler

  1. Efes 2026 Tatbikatı'nda 'hava hücum harekatı eğitimi' icra edildi
  2. Tekirdağ'da gaziler, şehit aileleri ve yaşlılar için tekne turu
  3. Mantar yedikten sonra fenalaşan hamile kadın ile karnındaki bebek öldü
  4. Sarıyer’de eski kiracı 74 yaşındaki iş yeri sahibini dövdü: Yere yatırıp, odunu sırtımda kırdı
  5. Doktor çiften örnek davranış; davetliler adına LÖSEV’e bağış yaptılar
  6. Faruk Acar, Bağımlılıkla Mücadelede Medyanın Rolü' paneline katıldı
  7. Ankara'da '15 Temmuz Manşetleri Gazetecilik Atölyesi'
  8. Borç meselesi nedeniyle çıkan kavgada öldürüldü
  9. Öldürüldükten sonra cesedi yakılan Kübra, Kahramanmaraş'ta toprağa verildi
  10. Sürüklenen lastik bottaki 35 kaçak göçmen kurtarıldı

© Copyright 2026

DHA