Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Şehit polis memuru Nefize Çetin Özsoy, mezarı başında anıldı

Mardin'in Midyat ilçesinde, PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan polis memuru Nefize Çetin Özsoy, memleketi Edirne'de, kabri başında anıldı.

ABONE OL
Umut IŞIK / EDİRNE, (DHA)-

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 2016 yılında PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit düşen polis memuru Nefize Çetin Özsoy, ölümünün 7'nci yılında, memleketi Edirne'de kabri başında anıldı. Yenişehir Mezarlığı Şehitliği'ndeki anmaya Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, şehidin annesi Hafize Çetin ve babası Süleyman Çetin, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyeleri, emniyet ve askeri personel ile bölge halkı katıldı. Şehit Nefize Çetin Özsoy'un kabri başında Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi, mezarına karanfiller bırakıldı.


'CANINI ORTAYA KOYAN KAHRAMANLAR'

Vali Hüseyin Kürşat Kırbıyık, "Şehit Nefize Çetin Özsoy kardeşimize Allah gani gani rahmet eylesin. Bu sadece düne ait bir mücadele değil. Terörle mücadelede, güvenliğin sağlanması, sınırların korunmasında bu mücadele her gün devam ediyor. Bizler de bazen gündelik hayatımızda fark etmiyoruz ama canını ortaya koyan binlerce kahramanımız 7 gün 24 saat esasına göre mücadelelerine devam ediyorlar. Biz serhat şehri Edirne'deyiz. Şu dakika itibarıyla dahi hudut hatlarının korunması, ülkemizin çıkarları ve menfaatlerinin korunması için gece gündüz demeden emek sarf eden Mehmetçiklerimiz var. Bu şehrin emniyetini, güvenliğini, asayişini sağlamak üzere gece gündüz koşturan polis ve jandarma arkadaşlarımız var. Allah hepsinden razı olsun. Bizlerin üzerine düşen, aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğilmek" diye konuştu.

​Şehidin babası Süleyman Çetin de "Konuşacak kelime bulamıyorum. İyi ki varsınız, bizleri unutmuyorsunuz, bu bizleri teselli ediyor" dedi.

Diğer Haberler

  1. Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi İstanbul'da başlıyor
  2. 'Yenidoğan çetesi' davasında duruşma 10 Temmuz'a ertelendi
  3. İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in yeğeni Murat Keleş savunma yaptı
  4. Silivri'de yapımı süren yeni duruşma salonu havadan görüntülendi
  5. Tavşanlı’da çukura düşen otomobildeki 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı
  6. İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' davasında duruşmaya sahte basın kartıyla giren şüpheli tutuklandı
  7. Esenyurt'ta çöpte bulunan 1 milyon 200 bin liralık altın sahibine teslim edildi
  8. Ankara'da 'Orman Haftası' kutlandı
  9. Yazar Orhan Pamuk'un 9 dairesinin bulunduğu Taray Apartmanı davasında karar
  10. Yüksekova'da biriken kar eriyince evlerin bahçeleri su ile doldu

© Copyright 2026

DHA