Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sel sularıyla tarlalara sürüklenen balıkları topladılar

Adana'nın Kozan ilçesinde dün oluşan sel nedeniyle balık üretim tesislerinden tarlalara sürüklenen balıkları toplamak isteyen vatandaşlar, bölgeye akın etti.

ABONE OL
Ali GÖKDAL/ KOZAN(Adana), (DHA)-

İlçeye bağlı Acarmantaş Mahallesi’nde dün saat 17.00 sıralarında sağanak başladı. Yağışın şiddetini artırmasıyla mahallede birçok ev ve iş yerini su bastı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün önceden uyarılarına rağmen mahalledeki birçok vatandaş yağışa hazırlıksız yakalandı. Bölgede cadde ve sokaklarda yaşanan su taşkınları nedeniyle trafik durma noktasına gelirken ayrıca birçok tarla ve bahçe yağıştan zarar gördü. Mahallede bulunan iki balık üretim tesisinde ise yaşanan sel nedeniyle havuzlarda yetiştirilen balıklar taşan suyun akıntısına kapılarak sürüklendi. Bir saat süren yağış daha sonra etkisini azalttı. Zarar gören bölgelerde suyu tahliye etmek için çalışma başlatıldı.

BAZILARI KOVAYA BAZILARI DEREYE BIRAKTI

Tarlalarda çırpınan alabalıkları gören vatandaşlar bu anları cep telefonlarıyla kaydetti. Çok sayıda balığın tarlalara sürüklendiğini fark eden vatandaşlar, ellerinde kova ve sepetlerle tarlalara akın etti. Bazı vatandaşlar tarladaki su birikintilerinde çırpınan canlı balıkları tek tek elleriyle toplayıp evlerine götürürken bazıları da sular çekildiğinde telef olmamaları için yakınlardaki dereye bıraktı.

TESİSTE 400 BİN TL'LİK ZARAR OLUŞTU

Kozan ilçesindeki Acarmantaş Mahallesi'nde dün etkili olan sağanak sonrası meydana gelen sel nedeniyle tesisindeki balıkların çoğunu kaybeden işletmeci Mehmet Gebenoğlu, ortalama 300-400 bin TL zararı olduğunu söyledi. 2012 yılında da benzer bir felaket yaşadığını anlatan Gebenoğlu, "15-20 tona yakın büyük balığım, 80-100 bin de yavru balığım vardı. Allah devletimize zeval vermesin. Devletimiz yardım ederse eder, etmezse de Allah'tan ne gelirse hayırlısı" dedi.

Su basan tesisten Meletmez Deresi'ne süreklenen balıkları ağla yakalayan mahalleli Ekrem Ünüvar da, "Birkaç tane kısmetimizi arıyoruz, onun için geldik" dedi. Mahallede yazlığı bulunan Bekir Karaköse ise daha önce de benzer felaketlerin yaşandığını hatırlatarak, çevrede ıslah çalışması yapılarak önlem alınması gerektiğini söyledi.

ÖN TESPİT ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ömer Erdoğan, zarar gören tarla ve bahçelerde incelemelerde bulundu. Çiftçilerin zararları için ön tespit çalışmalarına başladıklarını kaydeden Erdoğan, çiftçilerin yanında olduklarını, ön tespit çalışmalarının ardından kesin tespit çalışmalarının ilerleyen günlerde başlayacağını aktardı.

Diğer Haberler

  1. Bursa’da iki grup arasındaki silahlı kavgada yoldan geçen kişi yaralandı
  2. Adana'da biri engelli iki çocuğunu öldürüp, intihar etti
  3. Aydın’da silah ve uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı
  4. Özel, Fenerbahçe Başkanvekili Salar ile görüştü
  5. Tokat’ta silahlı kavga: 2 ölü, 1 yaralı
  6. Yolcu otobüsü ile midibüs çarpıştı; 1 yaralı
  7. Başakşehir'de cami tuvaletinde erkek cesedi bulundu
  8. Zıpkınla balık avlamak için dalış yapan emekli askeri savcı hayatını kaybetti
  9. Ankara Valiliği'nden 'buzlanma' ve 'don' uyarısı
  10. Boşanma aşamasındaki çifti öldüren şüpheli tutuklandı

© Copyright 2025

DHA