Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Selçuk Bayraktar 'Take Off İstanbul 2025' zirvesinde konuştu

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi öncülüğünde düzenlenen girişimcilik zirvesi Take Off İstanbul 2025 programında konuşan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'in 30 Eylül-4 Ekim 2026’da Şanlıurfa'da yapılacağını açıkladı.

ABONE OL
İSTANBUL,(DHA) -

İstanbul'da Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi öncülüğünde düzenlenen girişimcilik zirvesi Take Off İstanbul 2025 programı ikinci gününde de sürüyor. Programda 'Girişimcilik Direniştir' temalı panel T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Öte yandan Bayraktar, TEKNOFEST 2026'nın 30 Eylül-4 Ekim 2026 tarihleri arasında Şanlıurfa'da yapılacağını duyurdu.

'FERGANİ ADLI GİRİŞİMİMİZİ KURDUK'

Programda konuşan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Dünyanın en yoğun karıştırmalara maruz kalan bölgelerinden bir tanesiyiz. Gemiler için çok kritik, uçaklar için çok kritik, savunma sanayii için inanılmaz kritik. Yüksek teknoloji ihracatından elde ettiğimiz kaynaklarla FERGANİ adlı girişimimizi kurduk. Karaya hükmedebilmek için denize, denizlere hükmedebilmek için göklere ve karaya hükmedebilmek için uzayda varlık göstermemiz gerekiyor. Hepsi bir bütün olarak çalışabiliyorlar. Uzayda da ülkemizin ve dost kardeş coğrafyaların serüvenine destek olmak amacıyla FERGANİ adlı girişimimizi kurduk. Fergani bir Türk astronom. Tarihimizden, medeniyetimizin köklerinden birisi. Güneşin yörüngesi olduğunu ilk ortaya atan alimlerden. Deney uydularını fırlattık" şeklinde konuştu.

'SOMALİ'DE TÜRKİYE'NİN UZAY LİMANI VAR'

Bayraktar, "Türkiye’nin uzaya çıkabilme istasyonu da var. Normalde okyanus kenarında olmak gerekiyor. Ekvator’a yakın bir yerde Somali’de Türkiye’nin uzay limanı var. Özbekistan iki ülke geçtikten sonra denize ulaşabiliyor. Denize ulaşmak ne kadar hayatiyse bir ülke için bizim üç tarafımız denizlerle çevrili ama okyanusa kıyımız yok. Okyanusta kıyınız olunca fırlatma araçlarını devreye alabiliyorsunuz. Dünyada 12 yer var. Kalmış bir tek yer ve en iyi yerlerden birisi Somali’de uzay istasyonu olacak. Orada inşası devlet tarafından başladı" dedi.

Diğer Haberler

  1. Samsun'da otobüsün çarptığı Burcu, 10 gün sonra yaşam savaşını kaybetti
  2. DMM: Türk Telekom’un hizmetlerinin özel şirketlere devredileceği iddiası dezenformasyon
  3. Bartın'da tartıştığı eşini öldürüp, intihar etti
  4. Kütahya’da hafif ticari araç refüjdeki su tahliye kanalına düştü; 2’si çocuk 3 yaralı
  5. Boşanma aşamasındaki eşini öldüren uzman çavuşa ağırlaştırılmış müebbet hapis
  6. Bursa’da kendilerini polis olarak tanıtan 2 dolandırıcılık şüphelisi tutuklandı
  7. İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 87'ye ulaştı
  8. Şişli'de sürücüsünün fren yerine gaza bastığı otomobil kuaför dükkanına girdi
  9. İYİ Partili Çömez’in annesi, son yolculuğuna uğurlandı
  10. Ayağındaki çorabı üşüyen çocuğa veren polise teşekkür plaketi

© Copyright 2026

DHA