Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Serbest bırakılan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Pişmanım, art niyetim yoktu

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yurt dışına çıkış yasağı konulup adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Prof. Dr. Ercan'ın emniyetteki ifadesinde, "Pişmanım, art niyetim yoktu, oralarda öyle konuşuyorlardı, doğru olmadığını öğrendim, ben de paylaştım ve geri kaldırdım" dediği belirtildi. 

ABONE OL
Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)-

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik, sosyal medyadan yaptığı 'İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş' şeklindeki paylaşımı dolayısıyla, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla Elazığ'da gözaltına alınan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Malatya'ya getirildi.

Emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen Prof. Dr. Ercan, savcılık sorgusunun ardından 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan sevk edildiği nöbetçi hakimlik tarafından yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'DOĞRU OLMADIĞINI ÖĞRENDİM'

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın emniyetteki ifadesinde, "Pişmanım, art niyetim yoktu, oralarda öyle konuşuyorlardı, doğru olmadığını öğrendim, ben de paylaştım ve geri kaldırdım" dediği öğrenildi.




Diğer Haberler

  1. Tartıştığı kiracısı tarafından bıçaklandı
  2. Antalya'da 3.8 büyüklüğünde deprem
  3. Dorsesi yan yatan TIR’a çarpan hafif ticari araçtaki çift yaralandı
  4. Hüseyin Kocabıyık hakkında 2 yıl 5 ay hapis cezası
  5. Durdurulan araçtan 15 kaçak göçmen yakalandı
  6. Bodrum'da kıyıya ölü caretta caretta vurdu
  7. Baba ile kızının ölüm nedeni araştırılıyor
  8. Bitlis merkezli 9 ilde yasa dışı bahis ve dolandırıcılık operasyonu; 46 tutuklama
  9. Samsun'un yüksek kesimlerinde kar etkili oldu
  10. Şırnak'ta kar yağışı

© Copyright 2025

DHA