Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sıfır Atık Projesi ile 185 milyar lira kazanç sağlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi ile bugüne kadar 59,9 milyon ton geri kazanılabilir atığın ekonomiye kazandırıldığını ve 185 milyar lira kazanç sağlandığını duyurdu.

ABONE OL
Taha AYHAN / ANKARA, (DHA)-

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '2053 Net Sıfır Emisyon' ve 'Yeşil Kalkınma' hedeflerine yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi ile bugüne kadar 59,9 milyon ton geri kazanılabilir atığın ekonomiye kazandırıldığı ve 185 milyar lira kazanç sağlandığı ifade edildi. Proje kapsamında 188 bin binada Sıfır Atık Yönetim Sistemi'ne geçildiği, ülke genelinde 21 milyon kişiye sıfır atık eğitimi verildiği ve şu ana kadar yapılan çalışmalarla 498 milyon ağacın kesilmekten kurtarıldığı belirtilerek, 5,9 milyon ton sera gazı salınımının önlendiği kaydedildi. Sıfır Atık Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarla 2017'de yüzde 13 olan atıklardan geri kazanım oranının, 2023'te yüzde 35'e yükseldiği ve 2035'te yüzde 60'ların hedeflendiği ifade edildi.

'GERİ DÖNÜŞÜMÜ YAYGINLAŞTIRIYORUZ'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, görüşlerine yer verilen açıklamada; daha yaşanabilir, daha temiz ve daha yeşil bir dünya hedefiyle atıkları dönüştürdüklerini belirterek, "Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde bir dünya markası haline gelen, çevre projelerinin öncüsü Sıfır Atık Hareketi ile geri dönüşümü yaygınlaştırıyoruz. Dünya ortak evimiz; evimizi evlatlarımız için tertemiz tutacağız" ifadelerini kullandı.



Diğer Haberler

  1. Bakan Göktaş: 1 milyar 473 milyon lira tutarındaki SED ödemesini hesaplara yatırdık
  2. Ankara'da yangında mahsur kalan anne ile oğlu kurtarıldı
  3. Hava kirliliğinin alarm verdiği Keşan'da soba ve kaloriferlere 'saat' ayarı
  4. Ankara'da özel halk otobüsü esnafından toplu ulaşım zammına ilişkin açıklama
  5. RTÜK'ten 'Jasmine' dizisine inceleme
  6. Lisede 3’üncü kattan düşen Deniz, ağır yaralandı
  7. Başakşehir'de refüjü çarpan hafriyat kamyonu karşı şeride devrildi
  8. Esenyurt’ta Selen'i öldüren sanık ilk kez hakim karşısına çıktı
  9. Diyarbakır’da markete patlayıcı madde atıp kaçan 2 şüpheli yakalandı
  10. Arızalanan lastik bottaki 29 kaçak göçmen kurtarıldı, 2 organizatör gözaltına alındı

© Copyright 2025

DHA