Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Şile Belediyesi Başkanvekili Terzi CHP'den istifa etti

‘Yolsuzluk’ soruşturması kapsamında tutuklanan ve görevinden uzaklaştırılan Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın yerine başkanvekili olarak seçilen CHP’li meclis üyesi Sacit Terzi, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

ABONE OL
Nurcan KIRCALI /İSTANBUL (DHA)

Terzi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bugün, siyasi hayatımın önemli kararlarından birini kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.

Yaklaşık 40 yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında; partimin temel ilkelerine ve değerlerine inanarak, tüm bilgi birikimimi, emeğimi ve gayretimi halkımıza hizmet etmek amacıyla ortaya koydum. Bu uzun yolculuk boyunca birlikte mücadele ettiğim, omuz omuza çalıştığım tüm yol arkadaşlarıma ve bana güven duyan kıymetli vatandaşlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum" ifadeleri yer aldı.

'CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NDEN İSTİFA ETTİĞİMİ KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURUYORUM'

Terzi paylaşımında "Özellikle Şile’mize hizmet edebilmek, hemşehrilerimizin hayatına değer katacak çalışmaların içerisinde yer almak benim için her zaman büyük bir onur ve sorumluluk olmuştur. Şile’nin gelişimi, huzuru ve geleceği için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da var gücümle çalışmaya devam edeceğim. Ancak geçen zaman içerisinde ülkemizin, Şile’mizin ve milletimizin beklentilerinin önemli ölçüde değiştiğine şahit oldum. Bu değişim karşısında siyasetin de çözüm odaklı, kapsayıcı, yapıcı ve hizmet odaklı bir anlayışla yürütülmesi gerektiğine inanıyorum. Benim için siyaset; ayrıştırmanın değil birleştirmenin, çatışmanın değil uzlaşmanın, polemik üretmenin değil eser ve hizmet üretmenin adıdır. Siyasetin asli görevi; milletimizin ortak menfaatlerini öncelemek ve vatandaşlarımızın hayatına dokunan kalıcı çözümler üretmektir. Bu karar; herhangi bir kırgınlığın, öfkenin ya da kişisel beklentinin sonucu değildir. Aksine, uzun süren değerlendirmelerin, vicdani muhasebenin ve Şile’mize daha etkin hizmet edebilme sorumluluğunun doğal bir neticesidir. Bundan sonraki süreçte de hangi görev ve sorumlulukta olursam olayım; makam ve unvan gözetmeksizin, tek önceliğim Şile’mize, milletimize ve ülkemize en iyi şekilde hizmet etmek olacaktır. CHP çatısı altında Şile halkına faydalı hizmetler sunamayacağım kanaatine vardığımdan, Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiğimi kamuoyuna saygıyla duyuruyorum" ifadeleri kullandı.

Diğer Haberler

  1. Silahla vurularak yaralanan sokak köpeğine polis ekipleri sahip çıktı
  2. İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' davasında duruşma 21 Eylül'e ertelendi
  3. Mersin'de TIR'a çarpan sebze yüklü kamyonun şoförü öldü
  4. Tekirdağ'da otomobile silahlı saldırı; 1 ölü
  5. Kendisini polis olarak tanıttığı kişiyi 3,5 milyon TL dolandıran şüpheli tutuklandı
  6. ASELSAN-ASELSAN.NET Savunma Sanayi Günü Brunei Darussalam’da gerçekleştirildi
  7. Yeşilay, tütün kontrolüne yönelik kamuoyu araştırmalarının sonuçlarını açıkladı
  8. Küçükçekmece’de derede erkek cesedi bulundu
  9. Bıçaklı kavgada öldürüldü; ağabeyi ve 2 şüpheli gözaltında
  10. Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Kur’an Eğitim Merkezi’ni açılışını gerçekleştirdi

© Copyright 2026

DHA