Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Şile Belediyesi'ne yönelik soruşturma: 15 şüpheli tutuklandı

Görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Özgür Kabadayı'nın da aralarında bulunduğu ve 5 şüphelinin tutuklandığı Şile Belediyesi'ne yönelik soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınmalarının ardından adliyeye getirilen 22 şüpheliden 15'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 7 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı.

ABONE OL
Esra GÜNTEPE/İSTANBUL, (DHA)-

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca, Şile Belediyesine yönelik 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'İrtikap', ,'Rüşvet' ve 'İhaleye fesat karıştırma' suçlarından yürütülen soruşturma devam ediyor. Suç örgütünün deşifresine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 22 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Görevden uzaklaştırılan Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı'nın da aralarında bulunduğu 6 şüpheli 10 Temmuz'da 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'İrtikap', 'Rüşvet' ve 'İhaleye fesat karıştırma' suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Savcılıkça tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Özgür Kabadayı ile Oğuz Kaçmaz, Tuncay Tolga Özçakmak, Ali Şafak ve Evren Buçhan tutuklanmıştı. Hakimlik Aslı Kotan hakkında ise imza şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmasına karar vermişti.

15 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 22 şüpheliden 15'i çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan 7 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı.



Diğer Haberler

  1. Lastiği patlayan otomobil, şarampole yuvarlandı; 1 ölü, 1 yaralı
  2. Kayseri'de 1,2 kilo uyuşturucu ile yakalanan 3 şüpheli tutuklandı
  3. Manisa’da uyuşturucu operasyonu: 7 kişi tutuklandı
  4. Şereflikoçhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bilişim yoluyla dolandırıcılığa karşı mücadele
  5. Bodrum’da yağış uyarısının ardından okullara 1 gün ara verildi
  6. İzmir’de suç örgütüne operasyon: 7 şüpheli gözaltında
  7. Silivri'de zincirleme trafik kazası: 5 yaralı
  8. Kars’ta kara saplanan öğrenci servisi kurtarıldı
  9. Hatay'da öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı: 15 yaralı
  10. Kastamonu'da saman yüklü kamyon devrildi: 2 yaralı

© Copyright 2026

DHA