Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sinop'ta orman yangını

Sinop’un Durağan ilçesinde orman yangını çıktı. Yangın nedeniyle Köklen köyü tahliye edilirken, alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor.

ABONE OL
Esra AKSU/ SİNOP, (DHA)-

Yangın, saat 14.30 sıralarında Durağan ilçesi Köklen köyünde meydana geldi. Henüz bilinmeyen nedenle çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yangını görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale başlattı.

Sinop Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz Durağan ilçesi Köklen Köyü mevkiinde, 09.08.2025 günü saat 14.30 sıralarında bir orman yangını meydana gelmiştir. Yangın bölgesine; Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ekipleri, AFAD ekipleri ve Jandarma Komutanlığı ekiplerimiz sevk edilmiştir. An itibarıyla arazöz ekipleri, su ikmal ekipleri, 1 helikopter ve 10 ilk müdahale aracı yangına aktif olarak müdahale etmektedir. Ayrıca, 25 arazöz ve su ikmal aracı ile 2 helikopter takviye olarak bölgeye sevk edilmiştir. Yangın nedeniyle Köklen Köyü tedbiren tahliye edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Diğer Haberler

  1. Burdur'da yasa dışı avcılık faaliyetine idari ceza
  2. Avcılar D-100’de bariyerlere çarpıp kaza yaptı; aracını bırakıp kaçtı
  3. Elazığ'da 4.3 büyüklüğünde deprem
  4. Yüksekova’da heyelan sonrası kapanan yol yeniden ulaşıma açıldı
  5. 11 uçak 26 gündür İstanbul Havalimanı’nda bekliyor
  6. Atlas Çağlayan’ın ölümüne ilişkin soruşturmada iddianame hazırlandı
  7. 14 yaşındaki kız çocuğuna 'istismar' iddiasına ilişkin açıklama
  8. İran'dan dönen Vanlı öğrenci: Eğitimimize güvenli bir şekilde devam etmek istiyoruz
  9. Kayıp Alzheimer hastasının 5 gün sonra cansız bedeni bulundu
  10. Yüzde 60 engelli raporu olan gaziye 'engelli parkı' cezası

© Copyright 2026

DHA