Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Şırnak’ta 4 bölge, 2 gün süreyle ‘geçici özel güvenlik bölgesi’ ilan edildi

Şırnak Valiliği, Beytüşşebap ilçesinde 4 bölgenin 17-19 Haziran tarihleri arasında ‘geçici özel güvenlik bölgesi’ ilan edildiğini duyurdu.

ABONE OL
Sekvan KÜDEN/ ŞIRNAK, (DHA)-

Şırnak Valiliği, Beytüşşebap ilçesindeki Dönmezler-Kovankaya, Tahtareş, Hüsrevpaşa-Suhurpaşayayla ve İncebeldağları bölgelerinin 17-19 Haziran tarihleri arasında ‘geçici özel güvenlik bölgesi’ ilan edildiğini duyurdu. Valilik açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

“Şırnak ili mülki sınırları içerisinde yer alan; milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması, şiddet olaylarının meydana gelmesinin önlenmesi ve yaşanabilecek her türlü olumsuz durumun önüne geçilebilmesi amacıyla, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11'inci maddesinin (c) fırkası ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesine istinaden; Şırnak Valiliği'nce; Beytüşşebap ilçesi sınırlarında bulunan Dönmezler-Kovankaya, Tahtareş, Hüsrevpaşa-Suhurpaşayayla ve İncebeldağları bölgelerine gidebileceği değerlendirilen vatandaşların, mezkûr bölgelerdeki yasa dışı unsurlardan ve bunlara yönelik alınacak tedbirlerden zarar görmemeleri açısından 17 Haziran 2025 (Dâhil)- 19 Haziran 2025 (Dâhil) tarihleri arasında (2) iki gün ‘Geçici Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın; bu tarihler arasında 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu kapsamında yetkili makamlardan izin almak suretiyle ilan edilen bölgelere girebileceği, aksi halde 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 66'ncı maddesi gereğince cezai işlem uygulanacağı, kamuoyuna Saygı ile duyurulur.”

Diğer Haberler

  1. Baba ile kızının ölüm nedeni araştırılıyor
  2. Bitlis merkezli 9 ilde yasa dışı bahis ve dolandırıcılık operasyonu; 46 tutuklama
  3. Samsun'un yüksek kesimlerinde kar etkili oldu
  4. Şırnak'ta kar yağışı
  5. Kaşdemir: Niyetimiz Çanakkale'nin iki yakasına hizmet etmek
  6. Çekmeköy'de Cumhuriyet Savcısını öldüren sanık ilk kez hakim karşısına çıktı
  7. Şarkıcı Güllü'nün oğlu Tuğberk, şikayetçi sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  8. Mesajlaşma grubuna müstehcen fotoğraf gönderen öğretmen tutuklandı
  9. Fatih Altaylı davasına ilişkin gerekçeli karar açıklandı
  10. Kuşadası'nda 1 haftada 3 deniz kaplumbağası ölü bulundu

© Copyright 2025

DHA