Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sivas'ta yavru köpeğe sopalı şiddete tutuklama

Gemerek ilçesi Sızır beldesinde 4 aylık köpeği sopayla dövdüğü için jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan İbrahim Arslaner (44) jandarmadaki işlemlerinin ardından Gemerek Adliyesi'ne sevk edildi. Şüpheli Arslaner, çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ABONE OL
Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA)

Olay, sabah saatlerinde Gemerek ilçesine bağlı Sızır beldesinde meydana geldi. Beldede yaşayan İ.K., kendisine ait arazide 4 aylık yavru köpeğe elindeki sopayla şiddet uyguladı. Köpeğin başına sopayla defalarca vuran İ.K.'nin şiddet uyguladığı anlar, çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından jandarma ekipleri, İ.K.'yi gözaltına aldı.

'BARINAĞA TESLİM EDİLDİ'

Köpeğe şiddet olayı ile ilgili Sivas Valiliği de açıklama yaptı. Açıklamada, "İlimiz Gemerek ilçesi Sızır Beldesi’nde çevrede bulunan vatandaşlar tarafından kaydedilen görüntülerde, 44 yaşındaki İ.A isimli şahsın kendisine ait 4 aylık köpeğe şiddet uyguladığı görülmüştür. Söz konusu görüntülerin bazı medya kuruluşları ve sosyal medya platformlarında paylaşılması üzerine valiliğimiz talimatıyla ilçe jandarma ekiplerimiz derhal harekete geçmiş, şüpheli İ.A kısa sürede yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahıs hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı başta olmak üzere yetkili ve ilgili birimler harekete geçmiş ve şahısla ilgili işlemler tesis edilmiştir. Meydana gelen olayda şiddet gören köpek gerekli sağlık kontrollerinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından barınağa teslim edilmiştir. Sivas Valiliği olarak hayvanlara yönelik her türlü kötü muamelenin karşısında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Devletimizin kanunları, hayvan haklarını korumayı güvence altına almakta; vatandaşlarımızın da duyarlılığıyla bu tür olaylara asla müsamaha gösterilmemektedir" ifadelerine yer verildi.


TUTUKLANDI

Gemerek ilçesi Sızır beldesinde 4 aylık köpeği sopayla dövdüğü için jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan İbrahim Arslaner (44) jandarmadaki işlemlerinin ardından Gemerek Adliyesi'ne sevk edildi. Şüpheli Arslaner, çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diğer Haberler

  1. İpsala ve Hamzabeyli gümrük kapılarında 147 kilo skunk ve 27 kilo kokain ele geçirildi
  2. Şarampole yuvarlanan ATV'nin sürücüsü yaşamını yitirdi
  3. Fatih’te surlarda erkek cesedi bulundu
  4. Eyüpsultan'da binaya çarpan otomobil, 15 metre yükseklikten bahçeye düştü: 2 yaralı
  5. Düzce'de kapı fabrikasında yangın
  6. Ergenekon davasında görev yapan 21 ihraç hakim ve savcı hakkında yeni karar
  7. Bursa’da TIR ile motosiklet çarpıştı: 2 ölü, 1 yaralı
  8. Kaçak kömür ocağında desandreye düşen madenci öldü
  9. Esenyurt'ta otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
  10. Sultangazi’de 2’nci Uluslararası Karakucak Güreşleri düzenlendi

© Copyright 2026

DHA