Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sosyal medyada panik amaçlı koronavirüs paylaşımına 2 yıldan 4 yıla kadar hapis istendi

Koronavirüs salgını sonrasında sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yerde hareketsiz şekilde yatan bir kişiye ait videoyu paylaşıp salgın nedeniyle öldüğü şeklinde paylaşım yapan şüpheli Faik T. hakkında iddianame düzenlendi. Şüpheli Faik T.'nin  "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapsi istendi.

ABONE OL
Özden ATİK/İSTANBUL,(DHA)

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen dünyada ve ülkemizde etkileri hala devam eden koronavirüs salgınıyla ilgili İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince internet üzerinden suç içerikli paylaşımların tespitinin yapıldığı kaydedildi. Şüpheli Faik T'nin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden 23 Mart 2020 günü halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit suçunu oluşturabilecek nitelikte paylaşım yaptığı belirtildi. Şüphelinin, cadde kenarında hareketsiz şekilde yatan bir kişinin görüntülerinin yer aldığı videoyu paylaşarak "İstanbul Eminönü corona virüsünden dolayı öldüğü söyleniyor" şeklinde yorum yazdığı ifade edildi.


ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANACAK

Şüpheli Faik T.'nin savunmasında, Twitter hesabının ve paylaşımın kendisine ait olduğunu, halkı paniğe sevk edecek bir amaç gütmediğini, pişman olduğunu söylediği iddianamede yer aldı. Hakkında "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenen şüpheli Faik T., iddianame kabul edilirse önümüzdeki günlerde İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Diğer Haberler

  1. İçişleri Bakanlığı'ndan okul güvenliği toplantısı
  2. Okuldaki saldırının failinin bilgisayarında, yakın dönemde eylem yapacağına dair belgeye ulaşıldı
  3. TÜİK: Mart ayında 159 bin 931 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı
  4. Gülistan Doku soruşturmasında 4 şüpheli adliyede
  5. Esenyurt'ta fırında yangın çıktı; yoldan geçen belediye sulama tankeriyle müdahale edildi
  6. Narin cinayetinde yeniden yargılanan Nevzat Bahtiyar’a 17 yıl hapis cezası
  7. Bakanlık, Kahramanmaraş'taki okul saldırısının ardından özel ekip oluşturdu
  8. İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' davasında 23’üncü duruşma
  9. İstanbul'da sanal medyada 'tehdit' paylaşımlarına soruşturma: 6 gözaltı
  10. 9 yaşındaki Yiğit Efe'nin hedefi, kick boksta Avrupa ve dünya şampiyonluğu

© Copyright 2026

DHA