Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sultan çiğdemini koparmanın cezası 557 bin lira

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde, ilk yağmurlardan sonra açan 'Sultan çiğdemi’ (Crocus nerimaniae) bitkisini koparmanın cezasının 557 bin 212 TL olduğu bildirildi.

ABONE OL
Burhan CEYHAN/ AYDIN, (DHA)-

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı tarafından vatandaşlara yapılan bilgilendirmede, Koçarlı Mersinbelen sınırları içerisinde yetişen endemik bitki türünden sultan çiğdeminin koparılması ve zarar verilmesi durumunda 557 bin 212 TL idari para cezası uygulanacağı uyarısı yapıldı. Sultan çiğdemi bitkisinin, çiçeklenme dönemi olan sonbaharda ilk yağmurla birlikte sadece 15 gün açtığı ifade edildi.

Endemik bitki türlerinin korunmasına yönelik bilgilendirme ve koruma faaliyetlerinin jandarma ekipleri tarafından devam edeceği öğrenildi.

Diğer Haberler

  1. TBMM'ye, 'Düğünlerde Türk parası zarar görüyor' dilekçesi
  2. Balıkesir'de 4.1 büyüklüğünde deprem
  3. 'İzmir'de barajlarda tehlikeli sınır aşılmadı'
  4. Yerli Malı Tebliği'nde otomotiv sektörü için düzenleme
  5. Edirne'de 240 kilo skunk ele geçirildi
  6. Konya'da 11 kişi, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
  7. İzmir'de ön kapı camı kırık şekilde yolcu taşıyan otobüs firmasına 21 bin TL ceza
  8. Sultangazi'de aynı markete 5 ay arayla ikinci silahlı saldırı: 1 yaralı
  9. Bursa'da kahvehane çıkışı silahlı saldırı: 2 yaralı
  10. Manisa’da kaza yapan otomobile başka bir otomobil çarptı; 2 yaralı

© Copyright 2026

DHA