Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Suriye'nin kuzeyindeki terör hedefleri vuruluyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeyindeki terör unsurlarına yönelik başlattığı hava harekatında, belirlenen hedefler tek tek vuruluyor.

ABONE OL
Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN(Mardin),(DHA)-

Milli Savunma Bakanlığı'nca dün yapılan açıklamada; Suriye'nin kuzeyinde bölücü terör örgütüne yönelik hava harekatı düzenlendiği, hava harekatları ile örgüt tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 30 hedefin imha edildiği belirtildi.

​Hava harekatının PKK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Suriye'nin kuzeyinden halklara ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda düzenlendiği bildirildi.

TSK'nın başlattığı hava harekatı, bugün de devam etti. Mardin'in Nusaybin ilçesine sınır komşusu olan ve terör örgütü PKK/YPG'nin kontrolündeki Kamışlı kentindeki terör hedefleri tek tek vuruluyor. Birçok bölgeden duman çıktığı gözlendi.

Diğer Haberler

  1. Baz istasyonunu tamir ederken 7’nci kattan düşüp öldü
  2. Dükkan sahibi, kiracısı tarafından ayağından vuruldu
  3. Mardin’de yoğun sis; görüş mesafesi 10 metreye düştü
  4. Kırıkkale'de 'Yüzyılın Konut Projesi' kuraları çekildi
  5. Yalova’da inşa edilecek bin 805 konutun kura çekimi gerçekleştirildi
  6. Rus anne ile kızını öldüren eski eş Türkiye'ye iade edildi; suçlamaları reddetti
  7. Ahırda çıkan yangında 1 büyükbaş öldü, 12'si kurtarıldı
  8. Kaçırıp, darbederek senet imzalattılar; 10 tutuklama
  9. Sinop'ta yasa dışı avcılık operasyonu; 5 güme imha edildi
  10. Ceren’in evde göğsünden vurulmuş cansız bedeni bulundu; 3 gözaltı

© Copyright 2026

DHA