Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Taziyeye giden aynı aileden 30 kişi, koronavirüse yakalandı

Diyarbakır'da cami bahçesinde kurulan bir taziyeye katılan ve aynı aileden olan 30 kişi, koronavirüse yakalandı. 15 kişi, durumlarının ağırlaşması üzerine yoğun bakım servisinde tedavi altına alınırken, diğer hastaların tedavilerinin evde sürdüğü belirtildi.

ABONE OL
Burak EMEK- Nurettin FİDANCAN/DİYARBAKIR, (DHA)-

Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde yaşamını yitiren bir kişi için cami içerisinde taziye alanı kuruldu. Taziyeye katılan ve aynı aileden olan 30 kişi, 3 gün sonra çeşitli belirtiler üzerine sağlık ekiplerine bilgi verdi. Ekiplerin belirti gösteren kişilere yaptığı koronavirüs testleri, pozitif çıktı. Filyasyon ekipleri, koronavirüse yakalanan 30 kişiyi önce evde izolasyona aldı. 15 kişi, durumun ağırlaşması üzerine, hastanelerdeki yoğun bakım servislerine kaldırıldı.

‘YEMEK KALKSIN’

Diclekent Mahalle Muhtarı İbrahim Meşe, "30 kişi hastalığa kapıldı. Bunları ben muhtar olarak uyarıyorum sosyal mesafe, maske ve hijyen konusunda. Bizzat kendim diyorum ki onlara yemek verilmesin. Bu yemek verildikten sonra bu hastalığa yakalanıyor. Defalarca diyorum ki yemek kalksın. Uyarıma rağmen, taziyede 30 kişinin hasta olduğu bilgisini aldık. 15'i yoğun bakımda. Yani bunlara önlem alınmalı" dedi.

Diğer Haberler

  1. Babasının bıçakladığı Buse, 4 günlük yaşam savaşını kaybetti
  2. Maslak ile Belgrad Ormanı'nda sıcaklık farkı 10 derece
  3. Konya'da havaya ateş açan, çeşitli suçlardan kaydı olan Suriye uyruklu 4 kişi sınır dışı kararı
  4. İzmir merkezli 11 ilde FETÖ operasyonu; 19 gözaltı
  5. 50 kruvaziyerle 61 bin yolcu
  6. 6 yaşındayken lösemiye yakalanan, ortaokulda okuma-yazmayı öğrenen üniversiteli Elif Naz, LÖSEV’in gönüllü elçisi oldu
  7. FETÖ’nün güncel öğrenci yapılanmasına operasyon; 38 gözaltı
  8. Amasya'da asırlık konakta yangın; 1 ölü
  9. 52 ilde uyuşturucu operasyonu: 363 gözaltı
  10. Motosiklet çakala çarptı, sonrasında zincirleme kaza oldu: 6 yaralı

© Copyright 2024

DHA