Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Tedavisi tamamlanan 10 deniz kaplumbağası denizle buluşturuldu

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki dünyaca ünlü İztuzu Plajı'ndaki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER), tedavileri tamamlanan 10 deniz kaplumbağası denize bırakıldı.

ABONE OL
Cavit AKGÜN/MUĞLA, (DHA)-

DEKAMER'de tedavisi tamamlanan 10 deniz kaplumbağalarının doğal yaşam alanına bırakılması için İztuzu Plajı'nda etkinlik düzenlendi. Törene Muğla Valisi İdris Akbıyık, Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, DEKAMER Müdürü Yakup Kaska ile görevliler katıldı.

Vali Akbıyık, "Kaplumbağaları yaşatıyoruz ki denizlerimiz ve çevremiz yaşasın. 100'üncü yılda 10 kaplumbağayı denize bıraktık" dedi. Konuşmalarından ardından çeşitli nedenlerle yaralanarak merkezde tedavisi tamamlanan 'Lansinoh', 'Güzel İzmir', 'Derin Deniz', 'Günışığı', 'Negan', 'Nimet', 'Michel', 'Denizmir', 'Yonca' ve 'Armoni' isimleri verilen deniz kaplumbağaları denize bırakıldı.

Diğer Haberler

  1. Bursa'da kahvehane çıkışı silahlı saldırı: 2 yaralı
  2. Manisa’da kaza yapan otomobile başka bir otomobil çarptı; 2 yaralı
  3. Iğdır’da kamyon eve girdi; 1 yaralı
  4. Tartıştığı arkadaşını tabancayla yaraladı
  5. Fatih'te İETT otobüsünün çarptığı kadın yaralandı
  6. Bursa’da istinat duvarı çöktü; yol çift yönlü trafiğe kapatıldı
  7. SHGM'de yeni dönem; pilot lisans başvuruları artık dijital ortamdan yapılacak
  8. Balıkesir’deki sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi
  9. Doktor mesaiye geç geldiğini öne sürdüğü çalışana küfür ve hakaret etti: Uzaklaştırma kararı çıkarmayı düşünüyorum
  10. Edirne Valiliği: Taşkın riski beklenmiyor

© Copyright 2026

DHA