Tekirdağ'da fabrika yangını; alevler parfüm tesisine sıçradı
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki bir kauçuk ve kalıp fabrikasında yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Kosikoop Sanayi Sitesi'nde kurulu bulunan kauçuk ve kalıp fabrikasında, öğle saatlerinde çıktı. Alevler kısa sürede fabrikayı sardı. Yangını kontrol altına almak için bölgeye çok sayıda itfaiye, jandarma, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Fabrikadan yer yer patlama sesleri duyulurken, duman gökyüzünü kapladı. İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları sürüyor.
ALEVLER BİTİŞİKTEKİ PARFÜM ÜRETİM TESİSİNE SIÇRADI
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki bir kauçuk ve kalıp fabrikasında çıkan yangın, hemen bitişikteki parfüm üretim tesise sıçradı. Alevlerin sardığı tesisten zaman zaman patlama sesleri duyuluyor. Havanın rüzgarlı olduğu bölgede itfaiye ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Diğer yandan jandarma ve polis bölgede güvenlik önlemi aldı.
2 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki bir kauçuk ve kalıp fabrikasında çıkıp, bitişiğindeki parfüm üretim tesisi ile 2 depoya sıçrayan yangına, 20 araç ve 70 itfaiye eri ile müdahale edildi. Ekiplerin çabası ile alevler, 2 saatte kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürerken, çalışmaları takip eden Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, yangında ölü ya da yaralı olmadığını belirterek, elektrik arızasından kaynaklanmış olabileceğini söyledi.
'HERHANGİ BİR CAN KAYBI YOK'
Gazetecilere açıklama yapan Günlü, yangının saat 14.30 sıralarında çıktığını belirterek, "Kauçuk deposunda başlayan yangın, 3 ayrı depoya daha sıçradı. Şu anda kontrol altına alınmış durumda. Herhangi bir can kaybı yok, yaralı yok, mahsur kalan vatandaşımız yok. Şu an itibariyle kontrol altında, itfaiye ekiplerimiz soğutma çalışmalarına devam ediyor" dedi.
ELEKTRİK ARIZASI ŞÜPHESİ
Yangının çıkış nedeninin henüz belli olmadığını söyleyen Günlü, "Ancak yangının başladığı yer bir depo, bugün de kapalı. Bugün tatil olduğu için içerisinde herhangi bir personel de bulunmuyor. Onun için ilk intiba olarak sanki bir elektrik arızası gibi değerlendiriliyor; ama dediğim gibi henüz bu konuda hiçbir tespit yapılmış değil" diye konuştu. (DHA)