Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Tekirdağ'dan İstanbul'a bayram dönüşü yoğunluğu

Kurban Bayramı tatilinin son gününde tatilciler, Tekirdağ-İstanbul kara yolunda trafik yoğunluğu oluşturdu.

ABONE OL
Mehmet YİRUN-Şafak TAŞOYAR/TEKİRDAĞ, (DHA)

Kurban Bayramı tatilini Trakya Bölgesi, Çanakkale, Saros Körfezi ve Ege kıyalarında geçirenler, yaşadıkları İstanbul'a dönüyor. Gece başlayan trafik, bugün öğle saatlerinden itibaren daha da arttı, Tekirdağ-İstanbul kara yolunda araç yoğunluğu oluştu.

İstanbul'a sınır Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesi ve il merkezindeki Yeniçiftlik, Yenici, Beyazköy ve üniversite kavşağında zaman zaman araç kuyrukları oluştu.

İstanbul yönündeki trafik yoğunluğu nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. Polis, 81 ekip ve 455 personel ile kara yollarında görev yaparken; İstanbul yolu üzerinde bulunan 7 kavşakta 33 ekiple çalışmalarını sürdürüyor. Jandarma ekipleri de sorumluluk alanındaki kara yollarının önemli noktalarında trafik akışını sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

YOĞUNLUK SÜRÜYOR

Tekirdağ-İstanbul kara yolunda trafik yoğunluğu sürüyor. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdür Vekili Emre Şen, Tekirdağ-İstanbul Sahil Yolu'nda yoğunluğun devam ettiğini belirterek, "Normal zamanlarda günlük ortalama 25-30 bin aracın kullandığı İstanbul yolunu bayram tatilinde günlük 51-58 bin aracın kullandığını görmekteyiz. Sürücülerimizin yolda geçirdiği süreyi en aza indirmek için yolun en yoğun olan 40 kilometrelik bölümünü güzergahtaki 11 kamera ile canlı olarak izlemekteyiz.

Trafiğin yoğunlaştığı zamanlar da bu yolda görevli 33 ekip, 122 personelimiz ile kırmız ışıkları bypas ediyor ve sürücülerimizin trafikte geçirdiği süreyi azaltmayı hedefliyoruz. 40-45 dakika aralığındaki İstanbul sınırından Tekirdağ merkezine ulaşım bayram süresince sağlanabildi. Tersi istikamette ise 2 ve 3’üncü günde yoğun saatlerde bu sürenin 68-70 dakika olarak gerçekleştiğini gördük. İstanbul yolunda en sorunlu noktalardan biri, Çorlu-Yenice Kavşağı. Burası, birçok ana arterlerin ayrım ve kesişim noktası olduğu için ciddi bir araç trafiği ile karşı karşıya. Bir de Yeniçiftlik Kavşağımızda sahile giden çok sayıda yayamız olduğu için, yaya trafiği oradaki araç trafiğini olumsuz etkiliyor. Bu noktalarda trafik polislerimizin insanüstü bir fiziksel çaba göstererek araç geçişlerini en üst seviye de tuttuğunu kamuoyuna saygıyla arz ederim" dedi.

Diğer Haberler

  1. DEAŞ silahlı terör örgütüne maddi kaynak sağlayan 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi
  2. Ankara’da iki grup arasında kavga: 3 gözaltı
  3. Kayseri’de iki otomobil çarpıştıktan sonra takla attı: 2 yaralı
  4. Osmaniye'de iki otomobil çarpıştı; 1 ölü, 2 yaralı
  5. Tüketici Hakem Heyeti'nin görevli olduğu uyuşmazlıklarda parasal sınır 186 bin TL olarak belirlendi
  6. 7 ilde organize suç örgütüne operasyon: 67 şüpheli yakalandı
  7. Kayseri'de kıraathanede bıçaklı kavga: 1 yaralı
  8. İçişleri Bakanlığı'ndan yeni yıl tedbirleri için toplantı
  9. Yapımcı Umut Evirgen gözaltına alındı
  10. Batman’da midibüs çekiciye çarptı: 11 yaralı

© Copyright 2025

DHA