Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Tekirdağ'ın 4 ilçesinde denize girmek yasaklandı

Tekirdağ Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle Saray'da 4, Marmaraeğlisi, Şarköy ve Süleymanpaşa ilçelerinde ise 2 gün denize girmenin yasaklandığını açıkladı.

ABONE OL
Mehmet YİRUN/TEKİRDAĞ, (DHA)-

Tekirdağ Valiliği, Marmara ve Karadeniz'e kıyısı bulunan ilçelerde olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girmenin yasaklandığın duyurdu. Karadeniz kıyısındaki Saray ilçesinde dün denize girmenin 4 gün yasaklandığı açıklayan valilik bugün de Süleymanpaşa, Marmarareğlisi ve Şarköy ilçelerinde 2 gün denize girilmesinin yasaklandığını duyurdu.

Açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğünce alınan verilere göre ve kıyısı bulunduğumuz denizlerimizin genel durumu göz önüne alınarak, vatandaşlarımızın can güvenliğinin tehlikeye girmemesi amaçlı Marmaraereğlisi ilçemiz Sultanköy mahallemizde, Şarköy ve Süleymanpaşa ilçelerimiz genelinde 07-08/08/2025 tarihlerinde 2 gün süreli denize girmek yasaklanmıştır" denildi.

Plajlardaki görevliler, bayrakları kırmızıya çevirerek vatandaşların denize girmelerine müsaade etmiyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri de zaman zaman araçlardan anons yaparak denize girilmemesi konusunda uyarıyor.

ŞARKÖY'DE DENİZE GİRENLER UYARILDI

Tekirdağ Valiliği’nin yasak kararının ardından Şarköy'de denize girenler, belediye ses yayın cihazından yapılan anonslarla sık sık uyarıldı. Anonslarda, "Şarköy Kaymakamlığı’ndan duyuru. Bugün ve yarın bölgemizde beklenen kuvvetli rüzgardan dolayı vatandaşlarımızın can güvenliğini korumak amacıyla ilçemizdeki tüm plajlar halkımızın kullanımına kapatıldığından denize girmek tehlikeli ve yasaktır" denildi.

Anonsların dışında plajlardaki cankurtaranlar da denize girenleri uyarıp, sudan çıkmalarını sağladı.



Diğer Haberler

  1. Muğla’da orman yangını
  2. Amed Sportif Faaliyetler-Trabzonspor maçı öncesi tehdit paylaşımına soruşturma
  3. Karabük’te sağanak
  4. 'Fidan Hoca' olarak bilinen sanal medya kullanıcısı gözaltına alındı
  5. Yayaya çarpan ehliyetsiz motosiklet sürücüsü: Yaya geçidi için de ders versinler
  6. Zeytinburnu'nda 2 kişinin öldüğü 16 kişinin yaralandığı İETT kazası kamerada
  7. Bolu'da sağanak etkili oldu
  8. Sakarya’da sağanak etkili oldu
  9. Zonguldak’ta sağanak
  10. Pendik'te askeri araç ve polis aracının karıştığı zincirleme kaza: 2'si polis 3 yaralı

© Copyright 2026

DHA