Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Telefon dolandırıcılarına GSM hattı temin eden şebekeye operasyon: 7 gözaltı

Çorum’da, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp vatandaşları dolandıran şüphelilere GSM hattı temin eden şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Temin edilen yaklaşık 800 farklı hat üzerinden 48 ilde 160 dolandırıcılık olayı gerçekleştirdiği ve 139 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

ABONE OL
Yusuf ÇINAR/ÇORUM, (DHA)-

Çorum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen kapsamlı çalışmada, telefonla aradıkları kişileri, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, banka hesaplarına para yatırmalarını sağlayarak dolandıran şebekeye hat temin eden kişiler tespit edildi. Yapılan teknik ve fiziki takipte şüphelilerin, dolandırıcılık olaylarında kullanılmak üzere yaklaşık 800 farklı GSM hattı temin ettiği, bu hatlar üzerinden Türkiye genelinde 48 ilde toplam 160 dolandırıcılık olayının yaşandığı ve yaklaşık 139 milyon TL tutarında haksız kazanç elde edildiği ortaya çıkarıldı.

Elde edilen deliller doğrultusunda Çorum merkezli Diyarbakır ve Şanlıurfa’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda dolandırıcılık şebekesine hat temin ettiği belirlenen 7 şüpheli gözaltına alındı.

Çorum’a getirilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Diğer Haberler

  1. Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonlarında 24 tutuklama
  2. Fatih’te yolda ambulansın önünü kesen şüpheli yakalandı
  3. COP31 zirvesinde 25 bin 739 emniyet personeli görev yapacak
  4. Kars'ta 2 bin 286 rakımlı Hanlar Geçidi beyaza büründü
  5. Otomobil yol kenarında asılı kaldı; sürücü yaralandı
  6. Haluk Görgün: Hedefimiz, yaptırım geçirmez bir Türkiye'ye ulaşmak
  7. Merve Veziroğlu’nu bıçaklayan eşine 26 yıl hapis cezası
  8. Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü
  9. Eyüpsultan'da tramvay çalışmasında ağaçlar söküldü; çevredekiler tepki gösterdi
  10. Muhittin Böcek ve oğlunun tutukluluğuna devam kararı

© Copyright 2026

DHA