Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Tendürek Geçidi'nde kar yağışı etkili oldu

Ağrı ile Van arasında ulaşımı sağlayan Tendürek Geçidi’nde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle karayolları ekipleri çalışma başlattı. Çok sayıda aracın kontrollü ilerleyebildiği yolda sürücüler, buzlanma ve don riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

ABONE OL
AĞRI, (DHA)-

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi ile Van’ın Çaldıran ilçesini birbirine bağlayan kara yolu üzerindeki Tendürek Geçidi’nde kar yağışı etkisini artırdı. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte özellikle yüksek kesimlerde yol yüzeyi karla kaplanırken, sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

Kar yağışının ardından karayolları ekipleri, ulaşımın aksamaması ve yol güvenliğinin sağlanması amacıyla bölgede karla mücadele çalışması başlattı. İş makineleri ve kar küreme araçlarıyla yürütülen çalışmalarda, yolda biriken kar temizlenirken ekiplerin gece saatlerinde de çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Yüksek rakımı ve sert iklim koşullarıyla kış aylarında sürücülere zor anlar yaşatan Tendürek Geçidi’nde kar yağışı, tipi ve buzlanma ulaşımı olumsuz etkileyebiliyor. Karayolları ekiplerinin güzergâhta kar temizleme ve yol güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmaları devam ederken, sürücülerin bölgede kontrollü seyretmeleri istendi.

Diğer Haberler

  1. RTÜK: Afyonkarahisar'da meydana gelen silahlı saldırı olayı hakkında yayın yasağı kararı verilmiştir
  2. Evinin bahçesinde ölü bulundu
  3. Fabrikada asansör boşluğuna düşen işçi ağır yaralandı
  4. Ataşehir'de silahla rastgele ateş açtı; 1 kişi yaralandı
  5. Niğde'de kamyonet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 5 yaralı
  6. Yüksekova’da otomobil kamyona çarptı: 2 yaralı
  7. Başsavcılık, Denizolgun'un ölümüne ilişkin ek rapor talep edecek
  8. Arif Ahmet Denizolgun'un beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği belirlendi
  9. Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonlarında 24 tutuklama
  10. Fatih’te yolda ambulansın önünü kesen şüpheli yakalandı

© Copyright 2026

DHA