Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Terör örgütü PKK'ya yönelik 'Kıran-5' operasyonu başladı

İçişleri Bakanlığı'nca terör örgütü PKK'ya yönelik Diyarbakır, Bingöl ve Muş'ta 175 timin katılımıyla 'Kıran-5' operasyonu başlatıldı.

ABONE OL
DHA

İçişleri Bakanlığı, 17 Ağustos'ta Şırnak, Hakkari ve Van'da terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan 'Kıran' operasyonunun ardından 27 Ağustos'ta Mardin, Şırnak ve Batman'ı kapsayan 'Kıran-2' operasyonunu gerçekleştirdi. Siirt ve Şırnak'taki Helekol ve Bestler Dereler'de 'Kıran-3' operasyonu 21 Eylül'de; Ağrı, Iğdır ve Kars'ı kapsayan 'Kıran-4' operasyonu ise 24 Eylül'de başlatıldı. Bu operasyonlar sürdürülürken, bugün de Diyarbakır, Bingöl ve Muş'u kapsayan 'Kıran-5' operasyonu başlatıldı. Terör örgütünün kış üslenmesi hazırlıklarını bertaraf etmek, hareket kabiliyeti daralan teröristleri etkisiz hale getirmek, örgütün komuta kontrol sistemini parçalamak ve haberleşme ağını çökertmek, teröristlerin bölgeler arası geçişlerini engelleyerek, takviye edilmesini önlemek amacıyla operasyonun düzenlendiği belirtildi. Jandarma, polis özel harekat ve güvenlik korucularıyla birlikte 175 operasyonel tim ve 3 bin kişilik personelin operasyona katıldığı kaydedildi. Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başol'un yönettiği operasyonda, sarp ve kayalık arazilerdeki teröristleri etkisiz hale getirmeye çalışan timlere insansız hava aracı (İHA) ve ATAK helikopterleriyle de havadan destek veriliyor. Mücahit YOLCU- Emrah KIZIL/DİYARBAKIR, (DHA)

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Diyarbakır-Muş-Bingöl illeri ara hattında Şenyayla bölgesinde bölücü terör örgütünün kış üslenmesine girmesini engellemek ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla 8 Kasım 2019 tarihinde Diyarbakır ve Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığınca Kıran-5 operasyonu başlatılmıştır. Bahse konu operasyonda Diyarbakır, Bingöl ve Muş İl Jandarma Komutanlıklarında görevli; Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve güvenlik korucularından oluşan 2 bin 625 personel, 179 operasyonel tim görev almaktadır. Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik Kıran operasyonları azim ve kararlılıkla devam etmektedir" denildi. ANKARA, (DHA)

Diğer Haberler

  1. Çekmeköy'de polis memurunu şehit eden saldırganın ailesinden 5 kişi gözaltına alındı
  2. Şarkıcı Güllü’nün kızı Tuğyan Gülter’in avukatı 8 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu
  3. Denizli'de bir kişinin öldüğü bıçaklı kavgada 2 şüpheliye tutuklama
  4. Bakan Bayraktar: 2026’da 8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını kendi gazımızla karşılayacağız
  5. Eskişehir'de rüşvet operasyonunda 8 tutuklama
  6. Şehit Astsubay Başçavuş Emrah Kuran'ın şehadet belgesi ailesine teslim edildi
  7. Buca Belediyesi'nde iş bırakan işçiler, haklarını istedi
  8. Finike- Kalkan bölünmüş yol projesi için verilen 'ÇED olumlu' kararı iptal edildi
  9. Başakşehir'de kocasını öldüren sanık hakkında tahliye kararı
  10. Batman'da heyelan nedeniyle kapanan yollar açıldı

© Copyright 2025

DHA