Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ticari araç ve okul servislerinde kamera ve takip sistemi zorunlu hale geldi

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; ticari araç ve okul servislerinde kamera ve takip sistemi zorunlu hale geldi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle, yönetmelik kapsamında bulunan araçlarda araç takip sistemi, iç ve dış kamera, görüntü kayıt cihazı ve acil durum butonu bulundurulması zorunlu hale getirildi. Yeni düzenlemeye göre; 2025-2023 model araçlar 1 Ocak 2026'dan sonraki ilk muayenede, 2022-2018 model araçlar 1 Ocak 2027'den sonraki ilk muayenede, 2017 ve daha eski model araçlar 1 Ocak 2028’den sonraki ilk muayenede bu şartı yerine getirmek zorunda olacak.

Ayrıca, 18 Şubat ile 1 Ekim 2025 tarihleri arasında okul servisi olarak tescil edilen ve eski yönetmeliğe uygun kamera kayıt cihazı takılı araçlar için de bir geçiş süreci tanındı. Bu araçlarda yeni şartlar 31 Aralık 2027'den sonraki ilk muayeneye kadar aranmayacak.

Diğer Haberler

  1. Beşiktaş'ta 4 katlı binada yangın: 2 kişi dumandan etkilendi
  2. Kadıköy’de trafik ve asayiş denetimi
  3. Karaya oturan balıkçı teknesinin kaptanı tahliye edildi
  4. Trafik denetiminde ehliyeti iptal edildi, 'Beni çekmeyin, avukatım' dedi
  5. Manisa’da sağanak; araçlar yolda mahsur kaldı
  6. Raf imalatı yapılan fabrikada yangın
  7. Hatay'da TIR'ın refüje çıktığı anlar kamerada
  8. Servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı
  9. Muğla’da otomobil sel sularına kapıldı: 1 ölü, 1 yaralı
  10. Batman’da otomobil yol kenarına yuvarlandı: 5 yaralı

© Copyright 2026

DHA