Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Tokat Ticaret Borsası Başkanı Bora: Elma ve kiraz üretimi durmuş vaziyette

Tokat Ticaret Borsası Başkanı Lütfi Bora, zirai dona ilişkin, "Ordu, Giresun, Erbaa, Niksar gibi bölgelerde de durum vahim. Özellikle fındık ürününde kalıcı kayıplar yaşanırken; Amasya, Taşova, Zile ve Turhal çevresinde elma ve kiraz üretimi durmuş vaziyette" dedi.

ABONE OL
Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA)

Kentte kiraz, şeftali, elma gibi meyve ağaçları, coğrafi işaret tesciline sahip ceviz ağaçları ve diğer tarımsal ürünler zirai don nedeniyle büyük zarar gördü. Don olayı ile ilgili açıklama yapan Tokat Ticaret Borsası Başkanı Lütfi Bora, dağlık alanlarda yetişen pelit ve gürgen gibi ağaçların dahi filizlerinde zarar oluştuğunu belirtti. Bora, "Bu durum, bir yıl boyunca meyvecilik gelirine güvenen aileleri büyük bir sıkıntıya soktu. Tokat'ın yanı sıra sadece bölgemizi temel alarak konuşuyorum; Ordu, Giresun, Erbaa, Niksar gibi bölgelerde de durum vahim. Özellikle fındık ürününde kalıcı kayıplar yaşanırken; Amasya, Taşova, Zile ve Turhal çevresinde elma ve kiraz üretimi durmuş vaziyette. Meyve üretimindeki bu devasa azalma yalnızca çiftçileri değil, tüketicileri de derinden etkileyecek" diye konuştu.

'ZİNCİRLEME ETKİLER YARATABİLİR'

Lütfi Bora, tüketicinin bu yıl manav reyonlarında yüzde 30 civarında bir meyveye ulaşabileceğini öngördüklerini ifade ederek, "Hem üretici hem de tüketici, arz-talep ilişkisi içerisinde maddi sıkıntılarla karşı karşıya kalacak. Üstelik meyvecilik gibi sektörel bir yıkım, tarım dışı sektörlere de zincirleme etkiler yaratabilir. Gıda işleme, lojistik, ihracat ve hatta yerel esnaflar bu durumdan doğrudan etkilenecek. Bu kriz zincirleme bir hale dönüşecek ve sadece tarımsal üretimi değil, ülkeyi genel anlamda etkileyecek" dedi. 



Diğer Haberler

  1. 'Kalp krizi geçirdi' diye ihbar yaptı; boğarak öldürdüğünü itiraf etti
  2. Evde tek başına olan çocuk çakmakla oynarken evi yaktı; 2 kişi dumandan etkilendi
  3. Eşini öldürüp, intihar etti
  4. İstanbul'da sahte içki operasyonu: 32 gözaltı
  5. Hilalnur'un öldüğü kazada tutuksuz yargılamaya itiraz
  6. Murat Çalık: İmamoğlu'nun bana herhangi bir talimatı olmamıştır
  7. MSB: Son bir hafta içerisinde, 2 PKK'lı terörist teslim oldu
  8. Bakan Uraloğlu'ndan Karadeniz'de saldırıya uğrayan gemiye ilişkin açıklama
  9. Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturması; ifade işlemi başladı
  10. Pitbull saldırısında yaralanan kardeşlerin babası: Oğlumun yüzündeki yara kalıcı olacak gibi

© Copyright 2026

DHA