Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TOKİ, TSE'nin Temelli Kalite Kampüsü'nü tamamladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye'nin sanayi üretim standartlarını uluslararası seviyeye taşıyacak Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Temelli Kalite Kampüsü'nün inşasını tamamladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ankara'nın Sincan ilçesi Temelli mevkisinde inşa ettiği TSE Temelli Kalite Kampüsü'nün yapımını tamamladı. Türkiye'nin sanayi üretim standartlarını uluslararası seviyeye taşıması ve kalite kontrol süreçlerine büyük katkı sağlaması planlanan kampüs, 303 bin 749 metrekarelik alanda inşa edildi. Son teknolojilerle donatılmış kampüs binası, sıfır atık uyumlu, enerji verimli ve sürdürülebilir mimariye uygun olarak akıllı bina şeklinde tasarlandı. Kampüs, ilerleyen günlerde faaliyete geçecek.

'MODERN STANDARTLARDA TESTLER YAPILABİLECEK'

TOKİ Uzmanı Furkan Kücet, projeyle ilgili, "Bu alan içerisinde 7 laboratuvar, 1 idari bina, 1 sosyal tesis, 1 muayene ve gözetim binası, 1 katı atık deposu, 1 gündüz bakımevi bir de 848 araçlık açık ve kapalı otopark mevcut. Bunun yanı sıra peyzaj olarak 11 bin 524 ağaç kampüs içinde yer alıyor. Kampüste Türk Standartları Enstitüsü ile koordineli olarak belirlediğimiz en modern standartlarda testlerin yapılabileceği kimya, elektroteknik, gıda, yapı, kalibrasyon, enerji ve metal laboratuvarları yer alıyor" dedi.



Diğer Haberler

  1. Yolcu minibüsü ile hafriyat kamyonu çarpıştı: 10 yaralı
  2. Bakanlıktan yanıltıcı ilan veren emlak şirketine 28 bin lira ceza
  3. Maltepe'deki yangında ölen 12 yaşındaki Halil İbrahim son yolculuğuna uğurlandı
  4. İçişleri Bakanlığı: Siber suçlarla mücadele kapsamında son 5 günde 35 ilde düzenlenen operasyonlarda 275 şüpheli yakalandı
  5. Gürsel Tekin: CHP’nin cumhurbaşkanı adayı var
  6. Bodrum'da sağanak; yollar göle döndü, iş yerlerini su bastı
  7. Trabzon Yeni Havalimanı'nda şantiye çalışmaları başladı
  8. Askeri malzeme taşıyan TIR'la traktör çarpıştı: 2 ölü
  9. Bakan Bayraktar: 'Milli Enerji 2040' vizyonumuzu paylaşacağız
  10. Kızılay Genel Başkanı Yılmaz: Yılın ilk 9 ayında 2 milyon 260 bin ünite kan toplamışız

© Copyright 2026

DHA