Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Toros Dağları'ndan alıç topluyorlar

Mersin'in Silifke ilçesinde, Toros Dağları'nda kendiliğinden yetişen alıç meyvesi, bölge halkı tarafından toplanıyor. İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan dağlık alanlara çıkarak alıç toplayanlar, meyveyi çiğ olarak, marmelat şeklinde veya sirkesini yaparak tüketiyor.

ABONE OL
Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE (Mersin), (DHA)

Genellikle dağlık alanlarda kendiliğinden yetişen doğal meyve türleri halktan ilgi görüyor. Başta alıç meyvesi olmak üzere, kuşburnu ve sandal çileği gibi doğal yetişen ürünler olgunlaşıyor.

İlçede vatandaşlar, Mara Mahallesi Hotamis mevkinden yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan dağlık alanlarda alıç topluyor. Toplanan alıç meyvesi, tercihe göre çiğ olarak, marmelat şeklinde veya sirkesi yapılarak tüketiliyor. Özellikle sirkesi, bağışıklık sistemini destekleyici özelliğiyle son yıllarda sıklıkla tercih ediliyor. Ticaretini yapanlar da dağlardan topladığı alıçları, kent meydanında meraklıları ile buluşturuyor.

'TALEP YOĞUN'

Ailesi ve yakınlarıyla beraber alıç toplamaya çıkan Bekir Kaya, "Bu meyveyi gelip toplayan çok insan var. Dağda kendiliğinden yetiştiği için yoğun talep alıyor. Bunu bazı kişiler meyve olarak tüketiyor. Bazı insanlar ise sirke yapıyor ve bu meyvenin kalbe iyi geldiğini söylüyorlar” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Karaya oturan balıkçı teknesinin kaptanı tahliye edildi
  2. Trafik denetiminde ehliyeti iptal edildi, 'Beni çekmeyin, avukatım' dedi
  3. Manisa’da sağanak; araçlar yolda mahsur kaldı
  4. Raf imalatı yapılan fabrikada yangın
  5. Hatay'da TIR'ın refüje çıktığı anlar kamerada
  6. Servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı
  7. Muğla’da otomobil sel sularına kapıldı: 1 ölü, 1 yaralı
  8. Batman’da otomobil yol kenarına yuvarlandı: 5 yaralı
  9. İletişim Başkanı Duran, STRATCOM Zirvesi’nin kapanış konuşmasını yaptı
  10. Antalya'da araç boyama atölyesindeki yangın, bitişikteki iş yerine sıçradı

© Copyright 2026

DHA