Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trabzon'da sahilde ölü yunus bulundu

Trabzon'un Sürmene ilçesinde sahile ölü yunus vurdu. Balıkçılar, yunus ölümlerine kalkan ağlarının sebep olduğunu söyledi.

ABONE OL
Salim SARIKOÇ/SÜRMENE (Trabzon), (DHA)

Sürmene ilçesi Balıkçılar köyünde kumsalda hareketsiz yunus görenler, Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü’ne bildirdi. Bölgeye gelen ekipler, yaklaşık 1,5 metre uzunluğundaki yunusun ölü olduğunu belirledi. Vücudunda kesici ya da delici alet yarasına rastlanmayan yunus, sahilden kaldırıldı.

Kalkan avcılığında kullanılan ağların geniş gözenekli olduğunu yunusların bu ağlara takılarak öldüğünü söyleyen Balıklı Köyü Balıkçı Kooperatifi Başkanı Ali Kemal Kalyoncu, “Büyük olasılıkla kalkan balığı avcılığında ağlara vuran yunuslar, öldüğünden denize atılmaktadır. Bu dönem kalkan balığı avcılığı olduğu için kullanılan ağlar geniş gözenekli. Yunus bu ağlara girince kurtulamıyor ve ölüyor. Balıkçı, ağını kaldırdığında yunusun öldüğünü görünce de denize geri atıyor” dedi.

Balıkçı Soner Karabacak da “Yunusların ölüm sebebi doğal olabileceği gibi kalkan avcılığı bu sezonlarda başlıyor. Kalkan ağlarına takılan yunuslar boğularak ölüyor” diye konuştu.


Diğer Haberler

  1. İzmir'de maki yangını
  2. Bakan Göktaş: 11 bin 22 çocuğumuz 9 bin 277 koruyucu ailemizin yanında
  3. Çanakkale'de tarım arazisinde yangın
  4. Başakşehir'de yaktıkları mangal ile otluk alanda yangın çıkaran 3 şüpheli adliyeye sevk edildi
  5. Şile Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheli adliyeye sevk edildi
  6. Bakanlıktan 1600 üreticiye 160 bin küçükbaş hayvan desteği
  7. 69 ilde uyuşturucu operasyonu: 423 tutuklama
  8. Yolunu kestiği taksiciyle tartışıp, araçtaki turistlerde korkuya neden olan sürücüye 180 bin lira ceza
  9. Husumetlisi tarafından pompalı tüfekle öldürüldü
  10. Ankara-Sivas YHT Hattı'nda ek seferler düzenlenecek

© Copyright 2026

DHA