Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trabzon’da sezonda yasal boy sınırı altında avlanan 20 ton hamsiye el konuldu

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, balıkçılık sezonu içerisinde bin 193 denetim gerçekleştirilen kentte kurallara uymayan 17 balıkçıya toplam 439 bin 235 TL idari para cezası uygulandığını, yasal boy sınırı altında avlandığı tespit edilen 20 ton hamsi ile 80 kilogram istavrite el konulduğunu açıkladı.

ABONE OL
Şükran ATALAR/TRABZON, (DHA)

Denizlerde 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında yaklaşık 4,5 ay sürecek olan avlanma yasağı başladı. Geçen yıl 1 Eylül itibarıyla ‘vira bismillah’ diyerek ağlarını denizle buluşturan balıkçılar teknelerini bakıma aldı.

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, balıkçılık sezonu içerisinde Trabzon ili sınırlarında yapılan denetimler ve uygulanan cezaları açıkladı.

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, kentte bin 193 denetim gerçekleştirildiğini belirterek, “Su ürünleri denetiminden sorumlu kurumlarla yakın işbirliği içerisinde yürütülen denetimler; denizlerde ve iç sularda, balıkçı gemilerinde, karaya çıkış noktalarında, yol güzergahlarında, balık hallerinde ve perakende satış yerlerinde gerçekleştirilmiştir.

Sezon içinde ilimizde bin 193 denetim gerçekleştirilmiş ve bu denetimler sonrasında tespiti yapılan 17 aykırılık sebebiyle 439 bin 235 lira idari para cezası uygulanmış ve 20 bin kilogram hamsi balığına, 80 kilogram İstavrit balığına el konulmuştur” dedi.

Diğer Haberler

  1. AFAD: 30 bin çadır Sudan'da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı
  2. AYM Başkanı Özkaya'dan 64'üncü kuruluş yıl dönümü mesajı
  3. Bottan Fırat Nehri'ne düşen kampçı için arama çalışması başlatıldı
  4. Kahramanmaraş merkezli uyuşturucu soruşturmasında 45 tutuklama
  5. 1 ton 130 kiloluk kurbanlık dana, 450 bin liraya satışa çıkartıldı
  6. İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile okul güvenliği genelgesi
  7. Şeyma'nın 14'üncü kattan düşerek ölmesi ile ilgili davada beraatın gerekçesi; kesin delil yok
  8. EGM: Aranan 278 kişi yakalandı
  9. İletişim Başkanı Duran: İstanbul'da 100 bin konutun hak sahipleri belirlenecek
  10. İzmir'de çeşitli suçlardan aranan 131 kişi yakalandı

© Copyright 2026

DHA