Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TÜİK: Tavuk eti ve yumurta üretimi azaldı, içme sütü üretimi arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayında aylık süt üretiminin artığını, tavuk eti ve tavuk yumurtası üretiminin azaldığını açıkladı.

ABONE OL
Gizem CENGİL-Ayşenur DEMİRTAŞ GÜL/ANKARA, (DHA)-

TÜİK, Ocak 2025 dönemine ilişkin kümes hayvancılığı ile süt ve süt ürünleri üretimi istatistiklerini açıkladı. Buna göre; bir önceki aya göre tavuk eti üretimi yüzde 1,7 azalarak 233 bin 223 ton, tavuk yumurtası üretimi yüzde 2,1 azalarak 1 milyar 652 milyon 615 bin adet oldu. Bir önceki yılın aynı ayına göre, tavuk yumurtası üretimi yüzde 10,1 azaldı, kesilen tavuk sayısı yüzde 11,8, tavuk eti üretimi yüzde 14,9 arttı.

TOPLANAN İNEK SÜTÜ MİKTARI ARTTI

Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,3 arttı, inek peyniri üretimi yüzde 1,1 azaldı, ayran ve kefir üretimi yüzde 5,1 arttı, yoğurt üretimi yüzde 2,7 arttı, içme sütü üretimi yüzde 2 azaldı, tereyağı ve sadeyağ üretimi yüzde 2,3 arttı. Bir önceki ay 947 bin 109 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı ocak ayında yüzde 0,6 oranında azalarak 941 bin 377 ton oldu. Bir önceki ay 144 bin 891 ton olan içme sütü üretimi ocak ayında yüzde 4 oranında artarak 150 bin 681 ton olarak gerçekleşti.

Diğer Haberler

  1. Hatay'da otomobilin çarptığı motosikletteki iki kardeş hayatını kaybetti
  2. Nevşehir'de 920 kiloluk kabak çekirdeği hırsızlığı; 2 tutuklama
  3. Adana'da park halindeki otomobilde patlama sonrası yangın; 1 ölü
  4. Hafif ticari araçla çarpışan elektrikli motosikletin sürücüsü öldü
  5. Sivas'ta otomobil menfeze devrildi; 1 ölü, 2 yaralı
  6. Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay’ın hayati riski sürüyor
  7. Amasya'da otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 yaralı
  8. Ordu’da denizin üzerinde gökkuşağı oluştu
  9. TBMM'de taciz soruşturmasında tutuklu sayısı 4'e çıktı
  10. 7 işçinin öldüğü kozmetik fabrikası yangınına ilişkin iddianame hazırlandı

© Copyright 2025

DHA