Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TÜİK: Yapı ruhsatı verilen yüz ölçümü yüzde 2,6 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı 4'üncü çeyreğinde, yetkili idareler tarafından yapı ruhsatı verilen toplam yüz ölçümünün yıllık yüzde 2,6 arttığını açıkladı.

ABONE OL
Umutcan ÖREN/ANKARA, (DHA)-

TÜİK, 4'üncü çeyrek yapı izin istatistiklerini açıkladı. Buna göre, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, 2025 yılı Ekim-Aralık aylarından oluşan 4'üncü çeyrekte yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 5,5, daire sayısı yüzde 13,8 ve yüz ölçüm yüzde 2,6 arttı. Yapı ruhsatı verilen toplam yüz ölçümün, yüzde 81,7'si belediyeler, yüzde 18,3'ü ise diğer yetkili idareler tarafından verildi. Yapı ruhsatı verilen binaların kullanma amacına göre en yüksek yüz ölçüm payına 46,8 milyon metrekare ile 2 ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 5,7 milyon metrekare ile sanayi binaları ve depolar izledi.

YAPI KULLANMA İZNİ VERİLEN YÜZ ÖLÇÜMÜ YÜZDE 1,5 AZALDI

Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, 2025 yılı 4'üncü çeyreğinde yapı kullanma izin belgesi verilen bina sayısı yüzde 0,1 ve yüz ölçüm yüzde 1,5 azalırken, daire sayısı yüzde 3,1 arttı. Yapı kullanma izin belgesi verilen toplam yüz ölçümün, yüzde 84,7'si belediyeler, yüzde 15,3'ü ise diğer yetkili idareler tarafından verildi. Yapı kullanma izin belgesi verilen binaların kullanma amacına göre en yüksek yüz ölçüm payına 32,6 milyon metrekare ile iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 5,4 milyon metrekare ile sanayi binaları ve depolar izledi.

Diğer Haberler

  1. Bursa'da dolu ve sağanak, tarım arazilerini vurdu
  2. Arnavutköy’de 398 kilo skunk ele geçirildi
  3. Mahmutbey Metro Hattı'nda teknik arıza; istasyonlarda yoğunluk oluştu
  4. Karaköy'de taksicinin dolandırdığı ABD'li yayıncı Auger’den alınan fazla ücret iade edildi
  5. Muğla'da kayıp olarak aranan kadın ölü bulundu
  6. Kazada ölen motosiklet sürücüsü, 11 yıl sonra aynı kaderi paylaştığı ablasının yanında toprağa verildi
  7. Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Festivali ve Forumu'na ilişkin paylaşım
  8. 391 yeni nesil dron sistemi güvenlik birimlerine teslim edildi
  9. Reyhanlı saldırısı davasında karar çıktı, aileler gözyaşlarına boğuldu
  10. Şanlıurfa'da tartıştığı eşi ve kızını tabancayla vurup kaçtı

© Copyright 2026

DHA