Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türk İHA'sı Bayraktar, gece Uludağ'da mahsur kalan genci kurtardı

Bursa'dan, cuma günü yürüyüş yapmak için çıktığı Uludağ'da kaybolan Yusuf Sepehizade (21), 112'yi arayarak yardım istedi. Aramalardan sonuç alınamayınca, Ankara'dan İHA talebinde bulundu. Aydın'dan gece hareket eden İHA, 1,5 saat sonra Bursa semalarına gelip, kendisine ulaşılamayan Sepehizade'nin bulunduğu yerin koordinatlarını bildirip, görüntülerini gönderdi. İHA ilk kez terörle mücadele ve doğal afetlerin dışında, gece mahsur kalan bir kişinin kurtarılmasında kullanıldı.

ABONE OL
İsmail Hakkı SEYMEN/ BURSA (DHA)-

Antalya'dan, Bursa'ya gelen Türk asıllı Danimarka vatandaşı Yusuf Sepehizade, 2021 yılının son günü, Uludağ'a yürüyüş yapmak için Kestel ilçesine bağlı kırsal Orhaniye Mahallesine geldi. Saat 13.00 sıralarında ormanlık alana giren Sepehizade, bir süre Uludağ'da yürüdükten sonra geri dönmek isteyince yolu karıştırdı. Yusuf Sepehizade'nin saat 20.00 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi'ni araması üzerine bölgeye AFAD, JAK ve Anda Arama Kurtarma Ekipleri sevk edildi.

Bölgeye sevk edilen ekipler, Sepehizade için arama- kurtarma çalışması başlattı. Türkçesinin iyi olmaması nedeniyle ekiplerin İngilizce konuşarak iletişim kurdukları Yusuf Sepehizade'ye, sürekli hareket halinde olduğu için ulaşmakta zorluk yaşandı.

ANKARA"DAN İHA İSTENDİ

Bölgenin dağlık havanın da soğuk olması sonucu Bursa Valiliği, kayıp gence ulaşmak için Ankara'dan İHA istedi. Valilğin talebi üzerine Aydın'dan havalanan İHA, 1,5 saat sonra Bursa semalarına geldi. İHA, saatlerdir aranmasına rağmen bulunamayan Yusuf Sepehizade'yi, Uludağ'ın eteklerinde olan Kestel İlçesine bağlı Alaçam ile Gavurpınarı mevkisinde tespit etti. Ormanlık alanda bekleyen kayıp gencin koordinatlarını bildirip, canlı görüntüsünün göndermesi sonucu JAK ekipleri, 30 dakika içersinde kayıp gence ulaştı.

‘KULAKLARINA İNANAMADI’

İHA'nın ilk kez terörle mücadele ve doğal afetlerin dışında, gece mahsur kalan bir kişinin kurtarılmasında kullanıldığını açıklayan yetkililer, "İHA'nın görüntülerinden, kaybolan kişinin hareketlerini canlı olarak izliyorduk. Kendisine telefon açıp, 'Şu an kalktın. Elini salladın. Havaya bakıyorsun' dediğimizde kulaklarına inanamadı. 'Beni nasıl görüyorsunuz?' diye sorduğunda, 'Türk İHA'sı Bayraktar ile' cevabını verdik. Kendisine de 30 dakika içerisinde ulaştık. Kaybolan kişi de şaşırdı" dediler.

Diğer Haberler

  1. Van merkezli 3 ilde fuhuş operasyonu: 7 tutuklama
  2. Bodrum katında çıkan yangında 6 kişi dumandan etkilendi
  3. Otomobile pompalı tüfekli saldırıda iki kız kardeş yaralandı
  4. Van'da yasadışı bahis operasyonu: 14 tutuklama
  5. Bursa’da servis minibüsüyle özel halk otobüsü çarpıştı; 5 yaralı
  6. Öldürülen eski futbolcunun annesi: Genç yaşta beni oğlumdan ettiler
  7. Uzaklaştırma kararı olan koca, çocuklarının gözü önünde eşini boynundan bıçakladı
  8. İranlı şarkıcı Mohsen Namjoo’nun Ankara konseri iptal edildi
  9. Bolu'da iki mezarın taşları kırılıp, zarar verildi
  10. Gazeteci Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı

© Copyright 2026

DHA