Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türk Kızılay'dan açıklama

Türk Kızılay, Hendek Şube Başkanı Recep Yarıcı'nın görevine 31.01.2026 tarihinde son verildiğini ve en ağır cezayı alması için olaya müdahil olduklarını açıkladı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Hendek Şube Başkanlığı görevine, bir önceki başkanın istifa etmesinin ardından 6 Ocak 2026 tarihinde gelen Recep Yarıcı'nın yüz kızartıcı bir suçtan dolayı tutuklandığını büyük bir infialle öğrendik. Asla kabul edilemez nitelikteki bu yüz kızartıcı olayın bilgisini alır almaz, Genel Merkez Yönetim Kurulumuz, Recep Yarıcı'nın görevine 31.01.2026 tarihinde derhal son vermiştir. Adı geçen kişi, Türk Kızılay Hendek Şube Başkanlığı görevinde sadece 25 gün kalmıştır.

"Kurumumuzla tüm ilişiği kesilen şahsın en ağır cezayı alması için olaya müdahil olduğumuzu, sıfır tolerans gösterdiğimiz konunun tüm yönleriyle aydınlatılması için adli mercilerce iş birliği içinde çalıştığımızı ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."

Diğer Haberler

  1. Adana’da metro vagonu seyir halindeyken raydan çıktı; kazada yaralanan olmadı
  2. KKTC Başbakan Yardımcısı Ataoğlu: Usanmadan Kuzey Kıbrıs'ı anlatmaya çalışacağız
  3. Tokat'tan İzmir'e uçuşlar başladı
  4. Gaziantep’te uçuruma devrilen TIR’ın şoförü öldü
  5. Tüfekle oynarken arkadaşını öldüren çocuk tutuklandı
  6. Çarşaf giyip soygun için girdikleri kuyumcuda iş yeri sahibini yaralayan şüpheliler yakalandı
  7. Milas’ta sağanakta köprü çöktü
  8. DMM'den 'Koşuyolu Kalp ve Damar Hastanesi satılıyor' iddialarına ilişkin açıklama
  9. Kayıp olarak aranan kişi, ölü bulundu
  10. Yanan otomobilde insan kemikleri bulundu

© Copyright 2026

DHA