Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türkan Saylan ölümünün 12. yılında mezarı başında anıldı

Prof. Dr. Türkan Saylan ölümünün 12. yılında mezarı başında anıldı. Türkan Saylan'ın Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başındaki anma törenine Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) üyeleri, sevenleri ve öğrenciler katıldı. Anmaya gelen kişiler mezara çiçek bıraktı. Ardından ÇYDD üyeleri Türkan Saylan’ın mezarı başında konuşma yaptı.

ABONE OL
Yalın ONAT - Doğan GÜNDOĞDU / İSTANBUL, (DHA)

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel "Türkan Hoca öğrettikleri ile yaptıklarıyla asla ölmedi, bu ülkede yaşıyor. Gençlerin kalbinde yaşıyor, öğretilerinde yaşıyor, biz büyüklerin yaptıkları işlerde yaşıyor" dedi. Ayşe Yüksel, "Eğitimli her kadının bu Cumhuriyet’e borcu var' diyerek yaptıklarını, öğrettiklerini biz de hayata geçirmeye gayret ediyoruz.Covid-19’u yaşadığımız bugünlerde Türkan Saylan’ın lepra mücadelesi aslında Covid-19 mücadelesi için çok iyi bir örnek. Covid-19 bulaşıcı bir hastalık, yaşam koşullarının kötü olmasıyla daha hızlı bulaşan bir hastalık, aynı zamanda sosyal bir hastalık" şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

  1. ABD’ye girişine izin verilmeyen Somalili hakem İstanbul’a gönderildi
  2. Ekrem İmamoğlu'nun milletvekilleriyle görüşmesinin yasaklandığı iddiasına soruşturma başlatıldı
  3. Eşini sokak ortasında bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
  4. Bakırköy'de kardeşini silahla yaraladı; tabanca komşusunun aracında bulundu
  5. 18 yıl sonra gizemi çözülen 'kirpi' lakaplı Ahmet Yılmaz cinayetinde ilk duruşma
  6. Polisten kaçan şüpheli, yakalanınca ‘Sen dur dedin durdum ağabey’ dedi
  7. Kafkametler gemisinin battığı faciadan 2,5 yıl sonra gaiplik kararı verilen 7 kişiye ilişkin o döneme ait telsiz kayıtları istendi
  8. Binali Yıldırım: Denizcilikte Türk bayrağı kara listeden beyaz listeye geçti
  9. Sivas'ta inşaat işçisi baltayla 3 kişiyi yaraladı; o anlar kamerada
  10. Çatışma ortasında kalan Rümeysa'nın ölümüne ilişkin davada, 13 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi

© Copyright 2026

DHA