Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türkiye Maarif Vakfına kaynak aktarılması hakkındaki karar Resmi Gazetede

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye Maarif Vakfına 2022 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden 1 milyar 871 milyon 857 bin Türk lirasına kadar kaynak aktarılabileceği belirtildi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan kararda, "Bu kararın amacı, yurt dışında insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak örgün ve yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla okul, eğitim kurumu ve yurtlar gibi tesisler açmak, yurt içi de dahil olmak üzere bu kurumlarda görev alabilecek eğitmenleri yetiştirmek, okul öncesi eğitimden üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde burs vermek, bilimsel araştırma-geliştirme çalışmaları ile yayınlar yapmak ve yeni metotlar geliştirmek ve faaliyet gösterdiği ülkenin mevzuatına uygun diğer eğitim faaliyetlerini yürütmek amacıyla kurulan Türkiye Maarif Vakfına kaynak aktarılmasıdır" denildi.

Karara göre, Türkiye Maarif Vakfına amaçlarını gerçekleştirmek için yapacağı hizmetlere ilişkin giderlerin karşılanmasına yönelik olarak, 2022 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden 1 milyar 871 milyon 857 bin Türk lirasına kadar kaynak aktarılabileceği belirtildi.

Diğer Haberler

  1. Komedyen Yavuz Kırma hakkında peygamberlere yönelik sözleri nedeniyle hapis talebi
  2. Berrak Tüzünataç ifade vermek için adliyeye geldi
  3. Emirhan cinayetinde ek iddianame ile sanıkların babasına da müebbet istemi
  4. Eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'ye 10 yıl 5 ay hapis cezası
  5. 'Oğlunu öldürdüm, gel cenazeni götür' diye aramış
  6. Kerem’i öldürdüğü iddia edilen arkadaşı: Tetiğe bastım, ateş alınca bağırıp ağladım
  7. Siirt'te 2 çocuk annesi, evinde bıçaklanmış halde ölü bulundu
  8. Bağcılar'da 12 yaşındaki Meryem'in öldürülmesi davasında saldırıdan yaralı kurtulan kardeş konuştu
  9. İzmir'de yılbaşı öncesi sahte alkol operasyonu: 2 tutuklama
  10. İzmit'teki silahlı kavgada yaralanan futbolcunun durumu ağır

© Copyright 2025

DHA