Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türkiye, Sezgin Baran Korkmaz’ı Avusturya’dan istedi

Avustura’nın Wels şehrinde yakalanarak Viyana’ya getirilen SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın Türkiye’ye iade edilmesi talebiyle Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan dosya Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Viyana Eyalet Ceza Mahkemesine gönderildi.

ABONE OL
Hilal ÖZTÜRK/İSTANBUL, (DHA)-

Wels şehrinde yakalanıp, Viyana’ya getirilen SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın Türkiye’ye iade edilmesi talebiyle Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı dosya, Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Viyana Eyalet Ceza Mahkemesine gönderildi. DHA’nın edindiği bilgilere göre dosyada, Korkmaz hakkında, İstanbul 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde kara para aklamak ve dolandırıcılık suçlamasıyla ilgili iddialara ve belgelere yer verildi. Viyana’da 2 hafta sonra yapılacak duruşmaya kadar hem Türkiye hem de ABD’den gönderilen iade dosyaları incelenecek.

TAHLİYE İSYECEK

Duruşmada Sezgin Baran Korkmaz’dan, 2 ülkedeki yargılamalara konu suçlamalarla ilgili savunması istenecek. Korkmaz’ın bu duruşmada, hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek öncelikle tahliye talep edeceği, bu kabul edilmezse, Türkiye’ye iade edilmeyi isteyeceği öğrenildi.

Korkmaz avukatları aracılığıyla İstanbul 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi’ne Türkiye’ye iade talebinde bulundu. Ancak uluslararası yargılama usulüne göre Viyana Mahkemesi 2 ülkeden gönderilecek dava dosyalarını inceledikten ve Korkmaz’ın savunmasını dinledikten sonra tahliye kararı ya da 2 ülkeden birine iade edilmesine karar verebilir.

Diğer Haberler

  1. 'APP' plakasını değiştirmek için 150 TL 'hizmet bedeli' istendi; suç duyurusunda bulundu
  2. Mobbing iddiasıyla ihtar çekti, işten çıkarıldı
  3. Belediye araçları çarpıştı: 7 yaralı
  4. Evlilik dışı bebeğinin evde ölü doğduğunu iddia eden kadın ile gömen annesi tutuklandı
  5. Muhsin Yazıcıoğlu, mezarı başında anıldı
  6. Bakan Uraloğlu: 5G hizmeti, 1 Nisan'da başlayacak
  7. Ardahan’da kar yağışı etkili oldu
  8. Mattia Ahmet Minguzzi'nin annesine tehdit içerikli mesaj gönderen şüpheli tutuklandı
  9. İletişim Başkanlığı'ndan iklim medya programı
  10. Bakan Gürlek: Hükümlü ve tutuklular, avukatlarıyla görüntülü görüşebilecek

© Copyright 2026

DHA