Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türkiye’de ilk kalp nakli yapan cerrahlardan Prof. Dr. Cevat Yakut hayatını kaybetti

Türkiye ve dünyanın önde gelen kalp doktorlarından Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Cevat Yakut, 82 yaşında hayatını kaybetti.

ABONE OL
Gamze ŞİMŞEK/ İSTANBUL,(DHA)

Türkiye'de ilk kalp nakli yapan cerrahlardan biri olan 82 yaşındaki Prof. Dr. Cevat Yakut, dün hayatını kaybetti. Kalp damar cerrahisinin duayenlerinden kabul edilen Yakut'un vefat haberini, kurucu başhekimi olduğu Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yayımladığı mesajla duyurdu.

 

82 yaşındaki Prof. Dr. Cevat Yakut'un dün hayatını kaybetmesinin ardından Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesince yayımlanan baş sağlığı mesajında "Derin üzüntüyle bildiriyoruz ki, uzun yıllar boyunca sağlık sektöründe önemli hizmetler vermiş olan Hastanemiz kurucu Başhekimi Prof. Dr. Cevat Yakut hocamız, vefat etmiştir. Kendisi, meslek hayatı boyunca nitelikli sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve toplum sağlığının korunması adına önemli katkılarda bulunmuştur. Bu acı kaybı yaşayan sağlık camiasına, Koşuyolu ailesine ve sevdiklerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Onun anısını daima yaşatacağız ve yaptığı değerli katkıları asla unutmayacağız." ifadelerine yer verildi.

 

 

PROF. DR. CEVAT YAKUT KİMDİR?

Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi'nin kurucularından Prof. Dr. Cevat Yakut, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde dünyaya geldi. Van Yüksek İhtisas Hastanesi'nde de kalp cerrahisini başlatmak üzere görevlendirilen Yakut, 10 yıl boyunca hafta sonlarını Van'da ameliyat yaparak geçirdi. Azerbaycan Bakü Merkezi Klinik Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Genel Koordinatörlüğü görevini üstlenen Yakut, iki dönem Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği başkanlığı yaptı. Başta Başbakanlık Onur Belgesi olmak üzere pek çok ödülü bulunan Yakut, 1990 yılında Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi'nin başhekimi oldu. Türkiye'de ilk kalp nakli yapan cerrahlardan biri olan Cevat Yakut, 2009 yılında emekli oldu.

Diğer Haberler

  1. İş insanından tehditle para isteyen suç örgütüne operasyon; 7 tutuklama
  2. Aydın'da 16 yıldır kayıp iki kardeş ile ilgili yeniden soruşturma başlatıldı
  3. Samsun’da kayıp Ceren’in denizde cansız bedeni bulundu
  4. Tarım Kredi Kooperatifleri: Ortaklarımızın gübre çeşitlerine ulaşabilmeleri için tedbirler alınmıştır
  5. Beylikdüzü'nde öldürülen Muharrem Can Kurtuluş davasında sanıklara müebbet hapis talebi
  6. Zeytinburnu Sahili'nde denizde ölü bulunan anneyle kızının cenazesi yakınlarına teslim edildi
  7. Bahçelievler'de 1 jandarmanın yaralandığı operasyon: 5 şüpheliye tutuklama talebi
  8. Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nden Türk gazetecilerin İsrail'de gözaltına alınmasına tepki
  9. Ebru’yu öldüren eski enişte: Havuz çukurunda boğdum, ertesi gün ablasıyla üzerini toprakla örttük
  10. Erzincan'ın doğal maden suyu 'ekşisu'ya coğrafi işaret tescili

© Copyright 2026

DHA