Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türkiye'nin elektrik kurulu gücü 124 bin 321 megavata yükseldi

Türkiye'nin elektrik kurulu gücü, şubat ayı sonu itibarıyla 124 bin 321 megavata yükseldi. Güneş ve rüzgar kurulu gücünün toplamı, şubatta yüzde 33,1'lik pay ile 41 bin 98 megavata çıktı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Enerjide dışa bağımlılığın azaltılması, emisyonların düşürülmesi ve arz güvenliğinin güçlendirilmesi için yenilenebiliri enerjimizin merkezin koyduk" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Türkiye'nin elektrik kurulu gücü, 2026'nın şubat ayında da yükselişini sürdürdü. Türkiye'nin elektrik kurulu gücü, şubat ayı sonu itibarıyla 124 bin 321 megavata çıktı.

YENİLENEBİLİR ENERJİNİN PAYI YÜZDE 62,4 OLDU

Toplam elektrik kurulu gücünün yüzde 62,4'üne karşılık gelen 77 bin 556 megavatlık kısmını yenilenebilir enerji oluşturdu. Şubat ayı sonu itibarıyla elektrik kurulu gücünde 26 bin 94 megavat ile güneşin payı yüzde 21'e çıkarken, kurulu gücü 15 bin 4 megavata ulaşan rüzgarın payı da yükseldi ve yüzde 12,1 oldu. Güneş ve rüzgar kurulu gücünün toplamı ise şubatta yüzde 33,1'lik pay ile 41 bin 98 megavata yükselmiş oldu.

'GÜCÜMÜZÜ DAHA DA YUKARILARA TAŞIYACAĞIZ'

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Enerjide dışa bağımlılığın azaltılması, emisyonların düşürülmesi ve arz güvenliğinin güçlendirilmesi için yenilenebiliri enerjimizin merkezin koyduk. Sadece 2025 yılında yaklaşık 8 bin 200 megavat yenilenebilir enerji kurulu gücünü devreye aldık. Bu, Avrupa'daki bazı ülkelerin toplam kurulu gücü kadar bir güç anlamına geliyor. Ama bölgemizde son yaşanan gelişmeler bunun çok daha üstünde bir gücü her yıl sistemimize katmamız gerektiğini gösterdi. İnşallah yeni yatırımlarla yenilenebilir enerji alanındaki gücümüzü daha da yukarılara taşıyacağız" dedi.

Diğer Haberler

  1. Tekirdağ'da apartman dairesinde patlama: 1 ölü
  2. İstanbul merkezli 3 ilde uyuşturucu operasyonu: 45 şüpheli tutuklandı
  3. Antalya ve Adana’da fuhuş operasyonu: 35 mağdur kadın kurtarıldı, 14 tutuklama
  4. Amasya’da otomobil ile minibüs çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
  5. Dinçer Arslan’ı öldürüp gömen zanlılar ikinci kez hakim karşısında
  6. İstanbul’da DEAŞ operasyonu: 17 şüpheli tutuklandı
  7. Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, görevden uzaklaştırıldı
  8. Ümraniye'de alışveriş merkezinde silahlı saldırı: 2 yaralı
  9. Balıkesir’de denizde kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
  10. Bolu Belediyesi soruşturmasında Özel Kalem Müdürü Yıldız tutuklandı

© Copyright 2026

DHA